Testarea sistemului RO-ALERT la IASI. Cand si cum vei fi notificat

Testarea sistemului RO-ALERT continua astazi si maine la Iasi. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Silvia Bolohan,

Un nou scandal in Consiliul Judetean
Autostrada Iasi – Targu Mures, din nou in atentie dupa ani buni de uitare

Testarea sistemului RO-ALERT continua astazi si maine la Iasi.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Silvia Bolohan, a precizat ca acesta a fost testat, vineri, intre orele 10 si 12, iar mesajele vor mai fi transmise pe telefoane si tablete in acelasi interval orar, luni si marti.

Sistemul RO-ALERT va fi folosit pentru avertizarea si alarmarea populatiei, in cazul unor situatii de urgenta, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan:

RO-ALERT nu permite primirea acestui tip de mesale Cell Broadcast pe iPhone, deoarece Apple trebuie sa activeze sistemul printr-o actualizare a iOS, insa pe multe alte modele de telefoane puteti face activarea, daca nu e totul disponibil standard. Operatorii Orange, Vodafone, Digi si Telekom au pagini dedicate in care puteti consulta informatiile disponibile pentru acrivarea sistemului Cell Broadcast pentru RO-ALERT, iar mai jos le gasiti pe toate in parte.

RO-ALERT are si doua aplicatii disponibile pentru iPhone si pentru Android, ele fiind lansate cu ceva timp in urma, si furnizand o gama foarte variata de informatii de interes public, nu doar despre situatii de urgenta. Respectivele aplicatii pot trimite notificari push in caz de urgenta majora, in cazul in care nu aveti Cell Broadcast, cum se intampla la iPhone, deci va puteti bucura de functionalitatea sistemului RO-ALERT nu doar prin mesajele Cell Broadcast, ci si prin notificari trimise pe de aplicatiile IGSU.

COMENTARII

DISQUS: 0