Spitalul „C.I. Parhon“ a pierdut procesul cu firma de catering

Spitalul „C.I. Parhon“ a pierdut procesul cu firma de catering

Firma de catering SC Media Class SRL a reusit, intr-un final, sa castige procesul intentat de catre Spitalul „C.I. Parhon“. In urma cu cateva luni de zile, procesul a pornit din cauza faptului ca firma livra mancare alterata, asa s-a decis rezilierea contractului.

Politisti si procurori ieseni, anchetati penal la Bucuresti
Premiera medicala in Moldova

Curtea de Apel Iasi a respins recursul firmei barladene de catering, care acuza unitatea spitaliceasca de faptul ca mancarea pacientilor este adusa de la o berarie.

„Din pacate, firma de catering a avut castig de cauza. Asteptam motivarea acestei hotarari, un raspuns care il asteptam de mai bine de 30 de zile. Am fost judecati dupa o alta lege si tocmai din aceasta cauza am apelat la Consiliul Local pentru a beneficia de ajutorul unui cabinet de avocatura specializat. Nu am gresit cu absolut nimic. Am vrut doar sa asiguram o masa proaspata pacientilor. Spitalul nu a iesit in paguba in urma acestui proces, care s-a dovedit a fi in defavoarea noastra. Acum primim mancare de la ei si supervizam calitatea in fiecare zi“, a spus Dan Pahopol, consilierul juridic al unitatii spitalicesti.

Se pare ca firma de catering a iesit aproape basma curata din acest proces, intrucat amenzile aplicate de catre Oficiul pentru Protectia Consumatorilor si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au fost amanate, iar rezilierea contractului a fost imposibila. Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi au constatat ca spatiile de depozitare ale produselor alimentare ale firmei erau insalubre, cu panze de paianjen, camerele aveau multiple reziduuri, impuritati mecanice, resturi alimentare invechite, materiale faramitate de rozatoare, in toate spatiile existau excremente ale acestora, iar sute de produse lactate, expirate de doua saptamani, urmau a fi distribuite bolnavilor din spitale.

Spre deosebire de celelalte trei unitati la care SC Media Class SRL livreaza in continuare mancare, Maternitatea „Elena Doamna“ din Iasi a reusit sa scape de aceasta colaborare prin refuzarea semnarii unui nou contract, urmand ca in perioada urmatoare sa organizeze o licitatie. In tot acest timp, Institutul Regional de Oncologie, Spitalul „Parhon“ si Institutul de Boli Cardiovasculare continua sa-si hraneasca pacientii cu o mancare pusa, nu demult, sub semnul intrebarii.

COMENTARII

DISQUS: 0