Spatiu oferit gratis directorilor miliardari

Spatiu oferit gratis directorilor miliardari

Francezii de la Dalkia nu platesc chirie pentru spatiul luat intr-o cladire de birouri care apartine Primariei Iasi. Veniti sa faca afaceri pe spatele iesenilor care suporta cu greu facturile la incalzire, directorii platiti cu aproape 5.000 de euro pe luna stau fara grija chiriei in birourile lor de pe Calea Nationala, la "Piramida lui Dubet".

Prefectul Tomaseschi cere ajutorul justitiei pentru a face lumina intr-un dosar de fond funciar
Comitet de urgenta pentru CET

Aici, Dalkia Termo Iasi si-a stabilit sediul social al firmei, spatiu pentru care nu plateste nimic Primariei Iasi, adica iesenilor.
In loc sa scoata profit din inchirierea spatiilor pentru birouri, sefii din Primaria Iasi au preferat sa ofere printr-un contract de comodat spatiul. Si daca asta nu era de ajuns, conducerea companiei franceze a cerut sa se prelungeasca contractul pana in vara anului 2014.
"Va solicitam aprobarea prelungirii contractului de comodat 61644 din 6 iulie 2012 pentru o perioada de 4 ani, respectiv pana la data de 6 iulie 2017, deoarece avem nevoie sa facem dovada unui sediu social stabil in completarea documentatiei pentru autorizatia integrata de mediu", le-a spus Marek Zdanowicz, managerul general al Dalkia Termo Iasi, celor din Primarie.
Spatiul este de aproape 50 de mp si se afla la etajul I al "Piramidei lui Dubet".
Edilii locali au acceptat prelungirea contractului care expira chiar in acest week-end, adica pe 6 iulie.
Dalkia Termo Iasi este condusa de afaceristi francezi si are un capital social de doar 100.000 de lei, dar a primit gratuit de la politicienii locali termocentrala ieseana pe care o exploateaza pentru vanzarea de energie termica. La Iasi, pretul de 265 de lei pentru o gigacalorie, platit de populatie, este unul dintre cele mai mari din Romania.

COMENTARII

DISQUS: