Sistem nou de plata a biletelor de calatorie la Iasi, direct in mijlocul de transport

Calatorii vor putea achizitiona bilete de calatorie cu orice card bancar contactless direct din mijlocul de transport. A inceput montarea POS-urilo

Nemultumiri in randul angajatilor Tehnopolis
” Saptamana pentru Prevenirea Criminalitatii”

Calatorii vor putea achizitiona bilete de calatorie cu orice card bancar contactless direct din mijlocul de transport.

A inceput montarea POS-urilor in autobuzele si tramvaiele din Iasi, iar sistemul va deveni complet functionat in cursul lunii martie. Vor fi comercializate doar bilete cu o calatorie, in valoare de 2,5 lei, si nu exista comision sau alte taxe.

CTP Iasi introduce o noua alternativa moderna de plata a calatoriilor cu mijloacele de transport public, in colaborare cu Banca Comerciala Romana si Telekom Romania.

Utilizatorii transportului in comun din capitala Moldovei vor putea sa isi achite calatoriile cu cardul bancar contactless, printr-o simpla apropiere a acestuia de noile aparate din autobuze si tramvaie, in mediu deplin securizat. Dupa aprobarea platii, care dureaza doar cateva secunde, dispozitivul emite o dovada, pe care utilizatorul este obligat sa o pastreze pe tot parcursul calatoriei. Biletul eliberat de aparat are o valabilitate de 120 de minute.

Prin intermediul POS-ului pot fi cumparate doar bilete cu o calatorie, in valoare de 2,5 lei, tarif standard, si nu se aplica niciun comision.

Dispozitivele accepta orice tip de card contactless (Mastercard, Maestro si VISA), de la orice banca emitenta, din tara si din strainatate.

Noile validatoare reprezinta o solutie in premiera pentru Iasi si este dezvoltata de catre BCR, in parteneriat cu Telekom Romania.

Procedura de montare a aparatelor in autobuze si tramvaie a inceput saptamana trecuta, iar sistemul va fi functional in toate mijloacele de transport in cursul lunii martie. Dispozitivele care au fost amplasate in vehicule pot fi deja folosite de catre calatori.

COMENTARII

DISQUS: 0