Se prescriu faptele VIP-urilor din Iasi care au facut sex cu minore

Se prescriu faptele VIP-urilor din Iasi care au facut sex cu minore

Decizia a fost luata ieri, de Curtea de Apel Iasi, care a respins contestatia procurorilor DIICOT. Ce nume notorii apar in dosar?

A baut apoi a vrut sa inoate in lac
Decanul Baroului Iasi, amendat la Tribunal

Cel mai notoriu dosar de trafic de minori de la Iasi risca sa ajunga un simplu foc de paie. Curtea de Apel Iasi a decis ieri ca dosarul „Minore pentru VIP-uri“, in care mai multi afaceristi din Iasi sunt acuzati de trafic de minori sau act sexual cu un minor, sa se intoarca la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi pentru a fi refacuta urmarirea penala. Solutia judecatorilor este naprasnica pentru procurori, in conditiile in care pentru mai multi dintre inculpati faptele sunt aproape de a se prescrie.

Zece persoane importante din Iasi sunt judecate in dosarul „Minore pentru VIP-uri“. Printre acestea, Nicusor Co­suta (58 ani), patronul Pizzeriei „Nico“, Cornel Hitruc (59 ani), pa­tronul Res­taurantului „Familial“, Io­nel Daniel Onofriciuc (37 ani), patronul firmei DanMixt Est SRL, si Dorin Cohal (46 ani), om de afaceri. In afara acestora, pe lista se mai afla personaje cunoscute pentru care procurorii au putut proba ca au beneficiat de „serviciile“ fetelor sau au ajutat la racolarea lor: Gabriel Cristian Dascalu, Stefana Mihul (28 ani), Cezar Bolat (55 ani), fost politist, Mihai Chirila (62 ani), om de afaceri, Liviu Tiganasu (52 ani), patron la vremea respectiva al Restaurantului „Barbarosa“, si Marinel Mihai Badea (46 ani).

„Activitatea infractionala a constat in faptul ca, in perioada anilor 2003-2007, sus-numitii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, in majoritate mi­nore, din municipiul Iasi, pe care le ademeneau sub pretextul parti­ci­pa­rii la petreceri organizate in imobilul din satul Pietrarie, comuna Bar­nova, apar­tinand lui Cosuta Nicusor, dupa care atat racolatorii, cat si alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regula parteneri de afaceri, si impreuna cu tinerele fete vizionau filme porno­grafice, fumau tigari din canepa si narghilea, dupa care le determinau pe acestea sa intretina raporturi se­xuale normale, cateodata orale si anale, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 50 si 150 lei“, se arata in rechizitoriu. Procurorii au mai descoperit ca sefii gruparii aveau si alte apartamente in oras, in afara vilei din localitatea Barnova, o zona rezidentiala de la marginea Iasului, in care tineau fetele. Printre cei cercetati in acest dosar s-a numarat, de-a lungul timpului, si Victor Chirila, fost vice­presedinte al Consiliului Judetean Iasi, care a fost insa scos de sub urmarire penala.

COMENTARII

DISQUS: 0