Se inchide Avicola SA Iasi?

Se inchide Avicola SA Iasi?

Criza economica loveste si activitatea Avicola SA Iasi, care pregateste masuri pentru reducerea cheltuielilor. Corneliu Rosu, directorul societatii, a declarat ca primul pas este acela de a ingheta fondul de salarii. In ciuda profitului de doua milioane de lei, raportat in trimestrul al III-lea al anului trecut, Avicola SA Iasi trebuie sa stranga punga. Prima masura anuntata de conducerea societatii este inghetarea salariilor. „Anul acesta ne-am pliat pe ceea ce au convenit sindicatele si Guvernul ca solutii pentru iesirea din criza. Prin urmare, nu vor exista niciun fel de cresteri salariale“, a precizat Rosu. El a recunoscut faptul ca activitatea firmei, care are 329 de angajati, este afectata de

Probleme la licitatia pentru amenajarea zonei Ciric
SUA au demarat procesul de obtinere a statutului de membru cu drepturi depline al Comisiei de la Venetia

ceea ce se intampla in economia nationala. Mai mult, s-a plans ca din cauza intarzierii scoaterii societatii de sub monitorizarea statului nu poate accesa fonduri comunitare care ar putea ajuta la dezvoltarea activitatii.
„Pachetul minoritar detinut de stat la Avicola ne impiedica sa facem investitii. Una dintre ele viza chiar deschiderea unei unitati de producere a biogazului, dar nu am putut face nimic pentru a pune in aplicare programul. Valoarea proiectelor investitionale este de 18 milioane de euro, dar pana cand AVAS nu scoate la vanzare si restul actiunilor care i-au ramas nu vom lua nicio decizie“, a explicat directorul societatii iesene.
La sfarsitul anului trecut s-a vorbit despre posibilitatea ca AVAS sa renunte la pachetele minoritare detinute din diverse companii, printre care se afla si Avicola. Pana acum insa nu a fost luata nicio decizie in acest sens.Pe acest fond, zvonurile legate de o eventuala inchidere a Avicola SA Iasi sunt tot mai des vehiculate. (G.C.)

COMENTARII

DISQUS: