Schimbul de terenuri de la Aeroport, din nou in impas

Schimbul de terenuri de la Aeroport, din nou in impas

Problemele au aparut tot in legatura cu suprafata pe care trebuie sa o primeasca omul de afaceri Giani Canschi. Sefii Prefecturii si ai Consiliului Judetean sustin ca o cladire care este in constructie in zona fostei Statii Meteo impiedica ducerea la bun sfarsit

Activitati inedite pentru elevii ieseni de Ziua Mondiala a Apei
Scolile din mediul rural nu sunt pregatite pentru noul an scolar

a intelegerii cu Giani Canschi. Omul de afaceri spune insa ca pe terenul pe care l-a solicitat el nu este nicio cladire.

La doua saptamani dupa ce autoritatile locale anuntau ca s-a rezolvat problema schimburilor de terenuri de la Aeroport, din intelegerea cu Giani Canschi pare sa se fi ales praful. „Am inteles ca se afla in desfasurare o constructie, este in stadiul de a fi ridicata, se afla chiar in mijlocul terenului si inca un aspect negativ, voiam sa verificam daca nu cumva este gajat terenul care se afla in proprietatea domnului Canschi.

Deci este un nou impediment, vom urmari in continuare situatia, sa vedem ce solutii gasim.”, a declarat Dragomir Tomaseschi, prefect interimar de Iasi. Omul de afaceri Giani Canschi sustine ca pe terenul pe care l-a solicitat el nu se afla nicio constructie. Si nici nu l-a chemat nimeni sa ii arate contrariul sau sa vina cu o alta propunere. „Nu stiam de aceasta problema, eu stiu ca sint acolo niste constructii, dar sint mai departe, nu pe suprafata pe care am solicitat-o eu. Sa ma cheme sa imi arate cladirea, dar am obosit cu chestiunile astea. Sau sa gaseasca alt teren unde vor ei, dar nu teren agricol cum mi-au mai oferit pana acum.

Iar terenul meu este intr-adevar gajat, dar nu e o noutate, le-am mai zis de atatea ori pana acum. Anul trecut am cheltuit 30.000 de euro cu lucruri din astea, cu expertize, am fost la un pas sa scot ipoteca atunci cand credeam ca am ajuns la o intelegere. Dar nu asta e problema, in caz de schimb eu ridic gajul si pun ipoteca pe alt bun. Asa se face, eu am o firma de 100 de angajati acolo”, a declarat Giani Canschi. Presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, a anuntat ca va cauta sa ii prezinte alte oferte lui Giani Canschi. Intre timp, Consiliul Judetean cauta teren de dat la schimb si pentru Unitatea Militara. T.B.

 

COMENTARII

DISQUS: 0