Scandalul politic de la Iasi a fost transat – lovitura pentru PSD: Decizia definitiva a magistratilor in cazul viceprimarului, Gabriel Harabagiu

Magistratii ieseni au respins recursul formulat de prefectul Marian Serbescu in cazul ordinului emis, de vacantare a postului de consilier local si, i

Un cartier de lux din Iasi primeste apa cu ratie, „ca in timpul lui Ceausescu”
Grupare de traficanti de droguri, anihilata de procurorii ieseni

Magistratii ieseni au respins recursul formulat de prefectul Marian Serbescu in cazul ordinului emis, de vacantare a postului de consilier local si, implicit, al celui de viceprimar, detinut de Gabriel Harabagiu. Decizia este definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Iasi a decis, definitiv, suspendarea ordinului emis de catre prefectul Maria Serbescu, de vacantare a postului de consilier local si a celui de viceprimar, detinute de Gabriel Harabagiu.
„Respinge recursul declarat de recurentul Prefectul Judetului Iasi si Institutia Prefectului Judetului Iasi impotriva sentintei pronuntate de Tribunalul Iasi, sentinta pe care o mentine. Definitiva”, au precizat judecatorii ieseni.

In luna februarie, reprezentantii PSD au decis excluderea din randurile formatiunii politice a viceprimarului Iasului, Gabriel Harabagiu, alaturi de primarul Mihai Chirica.

Viceprimarul a contestat in instanta excluderea sa. Ulterior, prefectul Marian Serbescu a semnat ordinul de vacantare a posturilor ocupate de Gabriel Harabagiu. Acesta din urma a solicitat instantei suspendarea si, respectiv, anularea acelui ordin, pentru a putea ramane pe postul de viceprimar.
La prima instanta, Tribunalul a decis suspendarea ordinului de prefect, dar Marian Serbescu a contestat decizia.

Referitor la hotararea luata de Curtea de Apel Iasi, prefectul de Iasi a spus ca nu poate comenta pe marginea ei.

„Nu comentez hotararile instantei. Daca instanta asta a decis, respectam sentintele. Pot doar sa va spun ca mai exista un proces pe fond, referitor la anularea aceluiasi ordin. Din punctul meu de vedere e important ce se va intampla pe fond”, a declarant, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Marian Serbescu.

Gabriel Harabagiu nu a putut fi contactat.

Acesta ramane pe postul de viceprimar al Iasului pana la solutionarea litigiilor pe care le are atat cu PSD, privind excluderea sa, cat si cu prefectul, privind anularea ordinului amintit.

COMENTARII

DISQUS: 0