Scandal sexual la Colegiul Sadoveanu din Pascani: profesor de sport, acuzat ca ar fi hartuit o eleva

Conducerea Colegiului National Mihail Sadoveanu l-a reclamat la ISJ Iasi pe profesorul de Educatie Fizica si sport, Petrica Anghelus. Totul vine ca urmare a unei reclamatii a unei eleve din Republica Moldova care s-a plans ca ar fi fost hartuita de acesta.

Rata somajului in scadere la Iasi
Facilitati pentru iesenii cu datorii la incalzire si chirie

UPDATE: Contactat telefonic, profesorul Anghelus nu recunoaste acuzatiile. Acesta a declarat ca intr-adevar a contactat-o pe eleva prin telefon, dar nu stia ca este eleva a scolii. Mai mult, conform declaratiilor acestuia, profesorul afirma ca totul ar fi de fapt o inscenare. El afirma si faptul ca acuzatia ca ar fi urmarit-o pe eleva in timpul orelor de sport nu este adevarata, intrucat la intervalul orar in care eleva are orele de sport acesta are ore in alta sala de sport, aflata la 150 de metri distanta.

Situatia a fost discutata astazi la nivelul unitatii de invatamant. Conform purtatorului de cuvant al ISJ Iasi, Sabina Manea, ancheta este in derulare, concluziile urmand a fi facute publice la finalul acesteia.

Conform informatiilor obtinute de ziaristii NewsPascani.com, eleva ar fi fost invitata de profesorul Petrica Anghelus la o cafea in oras, facandu-i si avansuri. El s-ar fi oferit sa ii faca cadouri, dar tanara a refuzat.

Aceasta a formulat o plangere catre conducerea colegiului, care la randu ei a sesizat Inspectoratul Scolar Judetean. Cazul este cercetat si de politistii din Pascani. Anca Vijiiac, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi, a confirmat ca a fost depusa o plangere de hartuire sexuala de catre o eleva, care acum este instrumentata.  

Profesorul de sport, Petrica Anghelus spune ca nu stia ca tanara este eleva si ca avea numarul ei de telefon de la cineva din oras.

Anghelus nu neaga ca a discutat cu fata la telefon, insa precizeaza ca inregistrarea aparuta in presa a fost distorsionata. Conform spuselor lui, in urma cu 10 zile, a stat de vorba cu eleva in prezenta directoarei Genoveva Serban, care i-ar fi adus fata in fata. Atunci lucrurile s-ar fi clarificat.

„S-a intalnit Consiliul de Administratie in aceasta dimineata si a hotarat sa se faca o comisie de etica. Doamna directoare a fost cu eleva respectiva la mine saptamana trecuta. Eu nu am vazut-o pana atunci in viata mea, nu-mi este eleva. Am luat numarul ei de telefon de la un baiat casatorit din oras si eu nu am stiut o clipa ca este eleva. In prezenta directoarei am discutat cu ea cand a venit cu inregistrarea telefonica, pe care am recunoscut-o desi era distorsionata. Si am zis atunci: bai asa o fi, dar noi ne-am intalnit pana acum vreodata? Am vorbit, ne-am salutat, ne-am atins, am aparut in fata ta si te-am rugat ceva? Nu, a raspuns ea de fata cu doamna director Serban. Acum a venit un politist in civil la scoala sa-i intrebe pe elevii din camin daca am luat numarul de telefon al fetei de la ei”, a declarat Petrica Anghelus, profesor de Educatie Fizica si Sport la Colegiul Sadoveanu, citat de NewsPascani.com.

Petrica Anghelus banuieste ca totul este o razbunare din partea profesoarei Angela Caseriu, pe care in trecut a reclamat-o la DNA.

„Daca afla ca este eleva in clasa a XI-a unde este diriginta doamna Caseriu, pe care eu am reclamat-o la DNA ca a furat 30.000 de euro. Eu nu incerc sa ma disculp. Azi a fost Consiliu si a tipat la toata lumea ca nu au chemat-o pe ea de acasa sa o informeze. Eleva a zis ca renunta la orice acum zece zile cand a fost cu doamna director la mine. Toata treaba se terminase. Nici nu ma intereseaza. Eu in timpul liber dau socoteala numai lui Dumnezeu si familiei mele. Eu nu am stiut ca tipa este eleva a scolii, daca vreti sa ma credeti bine, daca nu asta e. Fata are 19 ani, ca e moldoveanca. Asta este razbunarea lui Caseriu cu inregistrarea data in presa. Dar urmeaza si razbunarea mea la DNA Bucuresti pentru ca inainte de Italia, Caseriu si Dimitriu au furat si din alte programe bani europeni”, a mai spus profesorul Anghelus.

Inspectoratul Scolar Judetean a deschis o ancheta pentru a stabili ce anume s-a intamplat cu adevarat. Totodata, si politistii au fost sesizati cu privire la acest caz, dupa ce eleva in cauza ar fi depus plangere pentru hartuire sexuala.

COMENTARII

DISQUS: 0