Rupere de nori la Blagesti. Culturile oamenilor si un drum au fost distruse de apa

Rupere de nori la Blagesti. Culturile oamenilor si un drum au fost distruse de apa

In cateva minute ploaia a facut astazi prapad in suburbia Blagesti. Aici a avut loc o rupere de nori, iar apa acumulata pe campurile din amonte de localitate s-a scurs intr-o cantitate mare si a distrus un drum, cat si mai multe culturi ale oamenilor.

Patriarhul Daniel vine la Iasi de Sf. Cuv. Parascheva
Avalansa de cereri pentru ajutorul de incalzire

Un canal de scurgere nu a mai facut fata, iar apa s-a revarsat in gradina familiei Lungu ce locuieste in apropiere de varianta de ocolire a Blagestiului. Unul dintre membrii familiei ne-a declarat ca apa le-a distrus un gard, culturile de ceapa, cartofi, rosii, dar cel mai important, cultura de lavanda pe care omul a cheltuit foarte multi bani. Tot el ne-a declarat ca aceeasi poveste a avut loc si saptamana trecuta cand a plouat mai tare, insa cantitatea de apa a fost ceva mai mica, scrie newspascani.com

”Anul acesta este a treia oara cand se intampla. Nu am ideea cum mi-a inundat de data asta. Eu am legume in gradina, dar cel mai important e ca am cultivat acolo niste lavanda adusa din Bulgaria” ne-a declarat Vasile Lungu, locuitor al suburbiei Blagesti.

Canalul de scurgere a fost desfundat zilele trecute de catre muncitorii societatii ce repara DJ 208 Pascani – Harmanesti, insa apa a venit din nou intr-o cantitate mult mai mare. Viceprimarul Vasile Axinte ne-a declarat ca a primit atentionare de cod galben, insa nu se astepta nimeni la o rupere de nori.

”A fost o rupere de nori in partea stanga cum mergi pe soseaua spre Cotnari. A traversat strada care s-a rupt in zona si zic eu, un caz fericit ca a luat-o pe camp peste culturi.  Daca intra in localitate cantitatea asta mare de apa intr-un timp atat de scurt, cateva case erau mutate. Podul care traverseaza fosta varianta preia debitul, dar cea de pe noua ruta ocolitoare este la jumatate ca debit. Vom mai face o traversare pentru a crea un debit mai mare pe sub sosea”, a declarat Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pascani.

COMENTARII

DISQUS: