Revoltator! Primaria si-a batut joc de sute de ieseni

Revoltator! Primaria si-a batut joc de sute de ieseni

Ieri dimineata, cei care locuiesc in zona Centru Civic au avut parte de o surpriza mai putin placut atunci cand s-au dus sa-si faca cumparaturile la singura piata agroalimentara din apropiere: comerciantii nu erau, iar tarabele au fost mutate in alta parte.

O treime din candidatii de la Bacalaureatul de toamna din Iasi a reusit sa promoveze. Aprecieri privind rezultatele initiale
Vasile Astarastoae a prins inca un mandat la Colegiul Medicilor din Iasi

Fara nici un preaviz fata de locatarii din zona, Primaria Iasi a dat ordin de deratizare a pietei Sf. Vineri (Hala Centrala). Acest ordin a fost pus in aplicare de firma contractata de SC ECO Piata SRL, societate in subordinea municipalitatii.

„Am venit sa-mi fac cumparaturile zilnice, dar nu am gasit pe nimeni. Erau doar niste barbati in salopete grena. Cu un furtun acestia spalau pe acolo. Acum trebuie sa ma duc la Billa de la Moldova. Dar acolo legumele nu au nici un gust, sunt parca artificiale“, a declarat Magdalena Firea, pensionara.

Reporterii Flacara Iasului au incercat sa ia legatura cu purtatorul de cuvant al Primariei, Sebastia Buraga, pentru a lamuri situatia. Insa, cum se intampla mai de fiecare data, acesta nu a raspuns apelului. Dupa un schimb de SMS-uri, acesta clarifica situatia: „Deratizare, maine se deschide. V-am trimis programarea de o luna de zile“.

Orarul zilelor si pietelor ce au fost sau urmeaza a fi deratizate nu a fost pus niciodata pus la dispozitia mass-mediei, lucru confirmat si de ceilalti colegi de breasla. Confruntat cu aceasta situatie, Sebastian Buraga a raspuns, tot prin SMS: „Cand o sa ajung la un calculator o sa o trimit din nou“. Lucru care, evident, ca nu s-a intamplat.

Nesimtirea si lipsa de interes pentru cetateni se regaseste la orice nivel in conducerea municipalitatii. Functionarii care au contact direct cu opinia publica nu depun minimum de efort in a informa iesenii, chiar si cu o chestie banala precum suspendarea pentru o zi a activitatii unei piete, lucru marunt pentru unii, dar poate esential pentru altii.

Detalii despre actiuni viitoare de deratizare in piete am primit de la conducerea SC ECO Piata SRL. Cristian Starica, directorul de acolo, ne-a spus ca urmatoarea piata care va fi inchisa, si ultima din seria deratizarilor, este cea din bulevardul Independentei (lana fostul supermarket Fidelio). Actiunea se va desfasura peste circa 2-3 saptamani. O data fixa va fi stabilita ulterior.

COMENTARII

DISQUS: 0