Restrictii de circulatie la Iasi de Ziua Drapelului National

Marti, 26 iunie, de la ora 9.30, la Iasi va fi celebrata Ziua Drapelului National. Ceremonialul se va desfasura in Piata Tricolorului (in fata Case

Nava americana USS Truxton va vizita portul Constanta
Prefectul Tomaseschi cere anularea unui titlu de proprietate!

Marti, 26 iunie, de la ora 9.30, la Iasi va fi celebrata Ziua Drapelului National.

Ceremonialul se va desfasura in Piata Tricolorului (in fata Casei Patrate, pe str. Anastasie Panu).

La manifestarile consacrate acestei sarbatori vor participa reprezentanti ai Brigazii 15 Mecanizata „Podu Inalt”, oficialitati locale si reprezentanti ai clerului.

Organizarea manifestarilor va genera o serie de restrictii de circulatie.

Astfel, intre orele 8.30 si 11.00, in functie de necesitati, circulatia rutiera va fi interzisa pe str. Anastasie Panu, intre str. Palat (zona semafoarelor de langa Scoala „Gheorghe Asachi”) si str. Achim Stoia (Moldova Center).

Circulatia autovehiculelor va fi deviata pe liniile de tramvai.

Ziua Drapelului se sarbatoreste in baza unei legi emisa in 20 mai 1998, care prevede organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice.

Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul – albastru, galben si rosu – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor.

Constitutia din 1866 a Romaniei prevedea la articolul 124: „culorile Principatelor Unite urmeaza a fi Albastru, Galben si Rosu”.

Ordinea si dispozitia culorilor au fost stabilite de Adunarea Deputatilor in sedinta din 26 martie 1867.

Protocolul actual impune ca Drapelul Romaniei sa fie arborat in mod permanent pe edificiile si in sediile autoritatilor si institutiilor publice, la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al institutiilor de invatamant si cultura, la punctele pentru trecerea frontierei, precum si la aeroporturile cu trafic international.

COMENTARII

DISQUS: 0