Recomandarile Politiei Romane pentru cei care aleg sa petreaca Revelionul la evenimente in aer liber

Politia Romana vine cu mai multe recomandari pentru romanii care pleaca de acasa si aleg sa petreaca Revelionul la evenimente in aer liber, sau pentru

Despre “scrisul in tara nisipului” la UPA din Iasi
Primarii instruiti pentru referendum

Politia Romana vine cu mai multe recomandari pentru romanii care pleaca de acasa si aleg sa petreaca Revelionul la evenimente in aer liber, sau pentru cei care pleaca in calatorie de Anul Nou. Potrivit politistilor, respectarea acestor sfaturi poate asigura un sfarsit de an linistit.

Cum trebuie sa reactioneze un copil care s-a ratacit sau ce nu trebuie sa faca cei care petrec Revelionul la manifestari publice sunt doar cateva dintre recomandarile pe care Politia Romana le-a transmis, duminica, celor care nu petrec sfarsitul de an acasa:

– Aveti grija de bunurile pe care le aveti asupra dumneavoastra cand va aflati in multime!

– Fiti prudenti in relatiile cu persoanele cunoscute intamplator! Nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant!

– Nu acceptati bautura, tigari sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii ori pe care le-ati intalnit de putin timp!

– Nu raspundeti la provocari cu violenta si incercati sa evitati conflictele!

– Nu consumati alcool in exces ori substante interzise si nu va lasati angrenati in dispute verbale care pot degenera!

– Nu participati la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profita de naivitatea celor tentati de castiguri facile si sesizati, de indata, politistii!

– Daca va deplasati cu masina in zone in care se organizeaza manifestari publice, respectati indicatiile politistilor rutieri, lasati vehiculele in parcari sau, pe timpul noptii, in zone iluminate. Nu pastrati in autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

– Inainte de a porni intr-o calatorie mai lunga cu autoturismul, verificati starea acestuia, stabiliti cu exactitate traseul si asigurati-va ca aveti documentele obligatorii la dumneavoastra!

– Nu porniti obositi la drum, folositi centura de siguranta si, cand e cazul, scaunul pentru copii! Tineti in masina vesta si triunghiuri reflectorizante, extinctor si trusa de prim-ajutor!

– Atunci cand va insotesc copiii, nu ii lasati nesupravegheati, invatati-i ca au voie sa plece doar cu permisiunea dumneavoastra si ca trebuie sa spuna intotdeauna unde si cu cine pleaca!

– Invatati-i pe cei mici cum sa reactioneze in situatia in care se ratacesc, asigurati-va ca acestia cunosc numele complet al parintilor, numarul de telefon, precum si adresa acestora!

COMENTARII

DISQUS: 0