Recomadari pentru activitatile din sezonul cald

Desi sunt doar cateva zile de cand  temperaturile au crescut, la Spitalul de Boli  Infectioase au ajuns deja primele victime ale caldurii. Acestea prezinta febra, insolatii, dureri  musculare sau afectiuni digestive.

Protestatarii de la CET, chemati la o discutie cu edilii
Fenechiu: Basescu e singurul sef din Europa cu doua dosare penale si un frate care controleaza mafia

"A venit sezonul cald si iata vara ne-a luat pe neasteptate, in afara de muscatura de  capusa despre care am vorbit si despre care am  spus ca poate avea urmari nefavorabile,  trebuie sa fim atenti la a face baie in ape  necontrolate din punct de vedere medical pentru ca  se transmit boli grave.Una dintre acestea  este leptospiroza, este o   boala care se manifesta cu afectare grava,  hepatioca si renala si posibil chiar afectare  cardiaca. In afara de leptospiroza se pot  transmite meningite virale sau alte infectii  bacteriene sau virale care sa se soldeze cu  fenomene digestive." a declarat  prof.dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli  Infectioase

In plus, medicii recomanda spalarea fructelor inainte de consum.  Expunerea prelungita la soare poate duce  deasemeni la afectiuni respiratorii. "Si pentru ca tot vorbim de sezonul cald, atentie la fructele nespalate care pot transmite tot infectii  cu punct de plecare digestiv si atentie la  expunerile prelungite la soare care sub acea  umbrela generica a insolatiei, pot mima  fenomene care pot aduce bolnavul in observatie de  meningita virala. O gama larga de afectiuni virale  venite odata cu sezonul cald la care noi  infectionistii trebuie sa fim atenti si pregatiti in  acelasi timp." a declarat prof.dr. Carmen Dorobat,  manager Spitalul de Boli Infectioase. S.C.

COMENTARII

DISQUS: