Razboiul se incinge intre sefii Fisculuiiesean

Razboiul se incinge intre sefii Fisculuiiesean

Razboi declarat intre sefii serviciilor din Directia Generala a Finantelor iesene. Sefa Serviciului Control , Felicia Dragan, l-a sesizat la Directia Nationala Anticoruptie Iasi pe seful Administratiei pentru Contribuabili Mijlocii, Ionel Damian.

Englezii cauta farmacisti la Iasi
Incendiu urias in Lunca Cetatuii. Mai multe apartamente, facute scrum

Astfel, pe langa dosarul cu stimulentele angajatilor de la Finante, existent inca de anul trecut, la inceputul acestei luni a mai fost deschis un dosar, in care rolurile par a fi schimbate. Felicia Dragan a declarat procurorilor anticoruptie ca Ionel Damian "ajuta" anumite societati cu datorii la bugetul de stat sa nu fie executate silit. La randul ei, Dragan are si ea un dosar penal la  DNA. Este cercetata, alaturi de Sorina Eliza Marin, in dosarul stimulentelor deschis in toamna anului trecut la DNA. Sustine insa, ca dosarul este o razbunare a lui Damian.

"Facandu-mi sarcinile de serviciu, am descoperit niste nereguli privitoare la categoria contribuabili mijlocii, care este condusa de domnul sef Administratie Damian Ionel. Urmare a descoperirii neregulilor privitoare la fraude aduse bugetului statului, pana la urma, am informat conducerea ANAF, pentru ca prin sarcinile de serviciu aveam o astfel de atributie. Am mai informat pe ministrul Finantelor si  urmare a unor astfel de informari, bineinteles ca a inceput razbunarea. A inceput razbunarea ca, pana la urma, cui ii place sa se descopere nereguli care adus prejudicii la bugetul statului?", a sustinut Felicia Dragan, sef Serviciul Control al DGFPJ Iasi. Angajata Fiscului nu a sesizat doar ANAF-ul, ci a mers mai departe – DNA Bucuresti,   presedintele ANAF. Ionel Damian a refuzat categoric sa comenteze acuzatiile care i se aduc. In dosarul in care DNA-ul ancheteaza acuzatiile conform carora Sorina Eliza marin ar fi conditionat in 2010 acordarea stimulentelor angajatilor din subordine in schimbul unei cote parte, procurorii anticoruptie au mai audiat in aceasta saptamana 8 martori. 4 dintre acestia s-au prezentat ieri la DNA. Acestia sunt sefi de servicii si departamente. Avocatii din dosar sustin ca majoritatea martorilor care au fost audiat de  anchetatori spun ca stimulentele le-au fost oprite cu voia lor, legal. "Eu consider ca este absurd sa acuzi anumite persoane pentru luare de mita in conditiile in care celelalte persoane in dosar acuza ca ar fi dat mita si nu sunt puse  sub acuzare, desi urmarirea penala era inceputa in acest dosar si nu pot avea calitatea  de denuntatori", a declarat Sandra Gradinaru, avocatul Feliciei Dragan. D.T.

COMENTARII

DISQUS: 0