Radu Beligan, in vizita la Primaria Iasi

Radu Beligan, in vizita la Primaria Iasi

Intre doua spectacole, Maestrul Radu Beligan si-a facut timp pentru a ajunge intr-o scurta vizita la Primarie. Gheorghe Nichita

Accident teribil! Doua camioane cu 11 pasageri s-au izbit in plin
Iesenii care locuiesc in cartierele rezidentiale, uitati la recensamant

i-a oferit cu aceasta ocazie albumul cu cetatenii de onoare al Iasului, intre care se regaseste si marele actor. Ieri seara Radu Beligan a jucat in piesa „Egoistul”, pusa in scena la Casa de Cultura a Studentilor.

Dupa o intrevedere in biroul sau, primarul Gheorghe Nichita i-a prezentat maestrului Radu Beligan sala mare a Primariei, o incapere plina de istorie. „Aici s-au gandit la Marea Unire, de aici au plecat solii Romaniei si catre Cernauti si catre Chisinau si catre Ardeal. De aici s-a conceput Marea Unire, s-a facut cu Moldova si apoi la 1918. Ioan Manciuc a fost un primar foarte bun a si murit foarte tanar de boala, dar a facut foarte multe lucruri in Iasi, foarte bun primar, apoi Nechifor, care si el a murit, si el a construit ceva pasaje importante.

Primul primar care a castigat alegerile dupa revolutie Emil Alexandrescu”, a explicat Gheorghe Nichita. Gheorghe Nichita s-a aratat incantat ca Radu Beligan, dupa o vizita in parcurile din oras, i-a spus ca ii place foarte mult cum arata Iasul. „M-a intrebat si despre politica, nu va ascund, si m-a si felicitat pentru faptul ca am fost reales, era la curent cu cateva lucruri legate de ceea ce face primarul Iasului.

Am vorbit cu Radu Beligan inclusiv despre proiectele de viitor si despre criza economica in care suntem, avea si el nedumerirea despre ceea ce se intampla cu FMI-ul si cu faptul ca e posibil ca Romania sa ajunga la fel ca Grecia.”

Radu Beligan a jucat duminica seara in spectacolul de teatru „Egoistul”, de Jean Anouilh, pe care l-a si regizat. La cererea publicului, piesa a fost jucata si aseara la Casa de Cultura a Studentilor. L.P.

 

COMENTARII

DISQUS: