Proiectul Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune sociala, Regiunea NORD-EST, la final

Proiectul Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune sociala, Regiunea NORD-EST, la final

Ieri, 29 noiembrie 2011, a avut loc la Prefectura Iasi intalnirea finala de lucru a Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune sociala, Regiunea NORD-EST (STP NE).

O copila de 13 ani isi injecteaza singura hormoni ca sa creasca
Cautat de politisti

”Este ultima intalnire in aceasta formula. E o despartire pe un proiect, dar sper ca vor mai urma si multe altele. Va multumesc ca in toti acesti trei ani v-ati dedicat parte din timpul dumneavoastra pentru a participa la activitatile noastre si sper ca rezultatele acestui proiect sa se vada in timp”, le-a spus invitatilor, in deschidere, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, managerul proiectului STP NE.

Suprefectul Bogdan Saramet a transmis, la randul sau, un mesaj al Institutiei Prefectului judetului Iasi. ”Este cred cel mai mare proiect facut de o universitate privata din Romania, iar tema abordata, aceea a incluziunii sociale, e o tema a momentului si de aceea ne dorim si alte astfel de proiecte la nivelul comunitatii iesene”, a spus acesta.

O succinta prezentare a proiectului a fost realizata de Conf.univ.dr. Anca Tompea, directorul STP NE. ”Proiectul este un succes atat din punct de vedere al indicatorilor care au fost depasiti, cat si din punct de vedere al corectitudinii cu care au fost cheltuiti banii europeni. Fundatia ”Petre Andrei” a dovedit ca poate face fata cerintelor unei intregi regiuni si poate coagula institutii din toate judetele in jurul unui proiect. Pactul nu-si va incheia activitatea, acum se incheie doar finantarea, astfel incat actiunile viitoare vor fi organizate in regim de voluntariat”, a precizat aceasta.

Invitat la intalnirea de astazi, subprefectul judetului Vaslui, Ciprian Iftimoaie a apreciat ca acest proiect a oferit cadrul propice pentru ca reprezentantii institutiilor din regiune sa formuleze solutii referitoare la problematica incluziunii sociale, iar Ana Berea, directorul AJOFM Neamta prezentat publicului cateva dintre proiectele de succes finantate prin FSE POSDRU. La randul sau, directorul executiv al Fundatiei ”Alaturi de voi”, Angela Achitei a vorbit despre ”potential si provocare in economie sociala”, iar reprezentanta AJOFM Suceava, Capverde Anca, a prezentat Planul Local de Actiune pentru Ocuparea fortei de munca si incluziune sociala-PLAO Suceava. La final, expertii proiectului au prezentat forma finala a Planului Regional pentru Ocupare si Incluziune sociala, Regiunea Nord Est, PRAO NE, editia 2011.

Tot in cadrul evenimentului de astazi, au fost inmanate institutiilor partenere din cele sase judete ale regiunii NE atestate de participare in proiect.

Intalnirea de astazi a fost organizata de Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala, Regiunea Nord-Est (STP NE), in cadrul proiectului cu acelasi nume, finantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (FSE POS DRU) si implementat, in perioada 2008-2011, de Fundatia Academica “Petre Andrei” Iasi. Obiectivul general al STP NE il reprezinta consolidarea capacitatii de a accesa finantari din fonduri structurale, cresterea investitiei in capitalul uman si crearea de parteneriate adaptate noilor caracteristici ale pietei muncii flexibile si incluzive. Mai multe detalii despre activitatea STP NE puteti afla de pe site-ul proiectului, www.stpne.ro.

A.E.

COMENTARII

DISQUS: