Proiect european aflat in derulare in Iasi, luat la puricat de DNA in biroul lui Chirica

Proiect european aflat in derulare in Iasi, luat la puricat de DNA in biroul lui Chirica

Procurorii DNA au solicitat de la Primaria Iasi o serie de documente privind un proiect european aflat in derulare.

Scolile din judetul Iasi, inchise joi si vineri. Elevii revin la scoala in 13 februarie
Iesean lovit in plin de o soferita, la Cristesti. „Pur si simplu s-a aruncat in fata masinii!”

Viceprimarul Mihai Chirica a declarat astazi ca anchetatorii au consultat documentatiile aferente proiectului privind infiintarea sistemului de management al traficului. „Au stat 6-7 ore la mine in birou si in camera 23 (sala de sedinte a Primariei). Au facut copii dupa o serie de documente. Este o ancheta in curs si au venit sa culeaga date despre proiect”, a spus Chirica.

El a adaugat ca procurorii au venit la sediul municipalitatii in a doua parte a zilei de ieri. Initial, oficialii Primariei au negat ieri dupa-amiaza prezenta procurorilor.

Intrebat daca procurorii au realizat si perchezitii, Chirica a infirmat precizand ca anchetatorii „nu au intrat niciun birou”.

Sistemul de management la traficului este un proiect finantat din fonduri europene. Licitatia a fost castigata in 2013 de catre o asociere condusa de UTI Grup, valoarea contractului fiind de 69,6 milioane lei.

In luna februarie, „Ziarul de Iasi” a dezvaluit ca Ministerul Dezvoltarii a sanctionat Primaria cu o suma de 21,5 milioane lei pentru nereguli in desfasurarea licitatiilor aferente proiectului.

COMENTARII

DISQUS: