Primul festival „Cezar Ivanescu” la Iasi

Prima editie a Festivalului de poezie  Cezar Ivanescu s-a desfasurat ieri in sala de consiliu a Primariei Iasi. Manifestarea a fost organizata de Muzeul Literaturii Romane cu prilejul implinirii a 70 de ani de la nasterea  poetului.

Baiatul din Iasi mutilat de un proiectil are „sindromul membrului fantoma“
O noua intalnire de initiere spirituala la Biblioteca Asachi Iasi

Principalele evenimente ale festivalului au fost un concurs de poezie, un recital de muzica si versuri desfasurat la teiul lui Eminescu din Copou, precum si dezvelirea  monumentului funerar a poetului din cimitirul  Eternitatea.

Festivalul "Cezar Ivanescu" a fost intampinat cu bucurie de cei care l-au cunoscut, precum si de rudele poetului disparut.  Festivalul a inceput inca din 21 mai in orasul  Barlad, locul de nastere a poetului si s-a incheiat la Iasi, locul in care acesta a cunoscut consacrarea. "Foarte multa  lume a venit atunci cand au auzit de Cezar Ivanescu, care este unul dintre marii poeti  de limba romana, eu cel putin personal il  consider intre primii 10 mari poeti de limba  romana din toate timpurile. Un poet  foarte legat de Iasi, aici a facut studiile  universitare apoi in ultimii 8 ani a fost  directorul editurii Junimea, unde a  instituit colectii, a scos carti deosebite si a fost legat de scriitorimea de aici.", a declarat Daniel Corbu, director de program. La prima editie a concursului de poezie  Cezar Ivanescu, marele premiu a fost adjudecat de Silvia Goteanschi din Republica Moldova. C.C.

COMENTARII

DISQUS: