Primarul Nichita amendat din nou de prefect. De data asta cu 60.000 de lei

Primarul Nichita amendat din nou de prefect. De data asta cu 60.000 de lei

Primarul Gheorghe Nichita si sefa Serviciului Juridic din cadrul Primariei au fost amendati de Prefectura cu 60.000 de lei pentru ca nu au pus in posesie un iesean care a cistigat in instanta jumatate de hectar de teren forestier.

CET 2 Holboca functioneaza din nou cu un singur cazan.
Vizite post- electorale pe santiere

Prefectul Dragomir Tomaseschi a dispus aplicarea unor amenzi de 60.000 de lei primarului Nichita si Denisei ivascu, sefa Serviciului Juridic din cadrul Primariei. Cei doi au fost amendati pentru ca au tergiversat punerea in aplicare a Deciziei civile nr.99/20.01.2010 a Tribunalului Iasi, ramasa definitiva si irevocabila, prin care Comisia municipala de fond funciar Iasi a fost obligata sa puna efectiv in posesie reclamantii din prezenta cauza cu suprafata de 0,49 ha teren forestier.

Nu este pentru prima data cind prefectul il amendeaza pe primarul Nichita. Anul trecut, acesta a fost sanctionat cu 1000 de lei pentru neprezentarea Raportului Anul privind Starea Economica, Sociala si de Mediuin fata Consiliului Local si cu 100.000 de lei pentru un caz de fond funciar in care a fost incalcata legea.

Primaria contesta amenda data de prefectul Tomaseschi

„Nu ne-a fost comunicat acest proces verbal. Pentru domnul primar a venit un proces verbal de 30 mii lei care va fi contestat. Sanctiunea nu e intemeiata. A fost data in 20 aprilie, iar hotararea judecatoreasca a fost comunicata in 22 aprilie. Este vorba despre un teren ce apartine de Ocolul Silvic, in zona USMV”, a declarat sefa Serviciului Juridic din cadrul Primariei municipiului Iasi, Denisa Ionascu, referitor la noua amenda acordata Primariei Iasi de catre Institutia Prefectului. T.B.

 

COMENTARII

DISQUS: