Primaria demoleaza barul Libertatea. Urmeaza sediul Registrului Comertului. In locul lor, Adascalitei ridica un turn cu 10 etaje

Barul Libertatea de pe strada Arcu a fost luat cu asalt, in aceasta dimineata, de utilajele si echipele de muncitori de la Citadin, acesta fiind demol

« Cuza » da start la cazari
Biciclist in coma, dupa ce a fost lovit de o masina

Barul Libertatea de pe strada Arcu a fost luat cu asalt, in aceasta dimineata, de utilajele si echipele de muncitori de la Citadin, acesta fiind demolat bucata cu bucata. Dupa ani de zile in care acest local de manelisti situat la kilometrul 0 al Iasului, a fost lasat in starea de abandon, la discretia rozatoarelor si a oamenilor strazii, administratia Chirica a decis sa rada de pe fata orasului aceasta sandrama infecta, in ciuda faptului ca, atat terenul cat si constructia nu fac parte din inventarul domeniului public.

Pe langa acest bar, in perioada urmatoare se anunta noi demolari in zona, respectiv cladirea Registrului Comertului, doua constructii vechi si cateva platforme betonate. In locul acestora, omul de afaceri Constantin Aadascalitei intentioneaza sa construiasca un turn de birouri pe 10 nivele. Investitia este estimata la 3,5 milioane de euro.

„Este vorba despre o cladire de birouri P+M+10. Constructia se va edifica peste sediul de la Registrul Comertului, dar si peste platformele de beton situate pe aliniamentul strazii Arcu si constructia fostului bar de pe colt, pentru ca terenul de sub acesta este tot al societatii Trident care are PUZ-ul si la care sunt eu actionar principal”, a declarat Constantin Adascalitiei, in urma cu putin timp.

Terenul din strada Arcu nr. 11, a fost concesionat de catre Consiliul Local, in anul 2003, catre Asociasia Familiala Poiana Eugen. In anul 2004, Poiana a vindut construcsia catre un alt antreprenor.In 2006 insa, Primaria retrocedeaza terenul pe care era construit barul catre Mariana Baltaga, insumand 238 mp. Constantin Adascalisei i-a facut acesteia o oferta financiara, intregindu-si cei 1.100 mp pe care ii avea deja in patrimoniul sau. In plus, Adascalisei a mai concesionat si un cols de la Primarie, in suprafasa de 96 mp.

Turnul de la intersectia strazilor Gandu si Arcu, este o idee ce dateaza din anul 2007, atunci cand Constantin Adascalitiei si l-a luat asociat pe Elan Schwartzenberg, fostul sot al Mihaelei Radulescu, caruia i-a cedat 50% din partile sociale ale firmei sale, SC „RLC Trident” SRL Iasi. Scopul declarat era ridicarea celui mai luxos si reprezentativ building pentru birouri din Iasi, cu un regim de inaltime de 10 etaje, la intersectia strazilor Gandu cu Arcu.

COMENTARII

DISQUS: 0