Primaria a interzis manifestarile legate de Ziua Mondiala a Mediului la Iasi

Primaria a interzis manifestarile legate de Ziua Mondiala a Mediului la Iasi

Intr-un comunicat, Asociatia Cetatenilor Abuzati din Romania (ACAR) Iasi, impreuna cu alte ONG-uri si grupari civice, a anuntat opinia publica faptul ca Primaria municipiului Iasi si Jandarmeria au respins solicitarea lor de a marca Ziua Mondiala a Mediului, programata a avea loc ieri, intre orele 18.00 si 21.00, in Parcul Copou.

20 de amenzi si 10 plangeri penale
Se lanseaza proiectul care va schimba comunitatea locala!

Refuzul municipalitatii a fost motivat de faptul ca solicitarea nu a fost facuta in termenul legal de trei zile inainte ca evenimentul sa aiba loc, cu toate ca reprezentantii ACAR Iasi sustin ca au depus cererea luni dimineata.

Conducerea filialei iesene a asociatiei mentionate considera ca, prin aceste acte ale administratiei locale, se incalca grav drepturile prevazute de Constitutia Romaniei.

„Ne este rusine ca Iasul nu va putea marca oficial Ziua Mondiala a Mediului alaturi de alte localitati din tara si de pe intreg globul pamintesc si cetatenii nu vor putea asculta alocutiunile pregatite de persoane competente in domeniu, din mediul universitar iesean si invitati din alte orase din Moldova“, se arata in comunicatul amintit.

COMENTARII

DISQUS: 0