Primaria a elaborat un nou regulament pentru parcari. Luna viitoare va fi pus in aplicare

Primaria a elaborat un nou regulament pentru parcari. Luna viitoare va fi pus in aplicare

Incepand de astazi, timp de 30 de zile, Primaria lanseaza in dezbatere publica noul regulament de exploatare a domeniului public destinat parcarii cu plata a autovehiculelor in municipiul Iasi.

Mireola Dragusanu, accidentata grav de tramvaiul ucigas, da in judecata Primaria si RATP-ul
Nou termen in dosarul politistilor acuzati de coruptie

Acesta prevede noile tarife de taxare, reducerile acordate unor categorii sociale, precum si sanctiunile celor care stationeaza pe locuri interzise.

Pana pe 12 iulie, oricine cu domiciliul stabil in municipiul Iasi poate consulta acest regulament si poate veni cu sugestii.

„Iasul iese din prima etapa de modernizare pe fonduri europene, fondurile structurale, prin predarea unor proiecte majore, spunem noi, care ne da voie sa ne reorganizam cu tot ceea ce inseamna circulatie rutiera si parcari in zona centrala si nu numai. Din acest motiv vom lansa regulamentul de parcare pe raza municipiului Iasi. De principiu, sunt pregatite trei zone tarifare, zona istorica – Zona 0, cea periferica zonei istorice – Zona 1si restul orasului este Zona 2. Taxele de parcare vor varia destul de mult de la o zona la alta“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Tariful de parcare pentru Zona 0 va fi de 1,5 lei/30 min, cele pentru Zona 1 si Zona 2 vor fi de 0,75 lei/30 min. Abonamentele pentru locatari vor costa 80 lei/luna in Zona 0, 40 lei/luna in Zona 1 si 20 lei/luna in Zona 2.

Pensionarii cu varsta de peste 65 de ani, veteranii de razboi, revolutionarii cuprinsi in lista publicata in Monitorul Oficial, posesori de autovehicule beneficiaza de o reducere de 50% din tariful abonamentului de parcare (Abonament locatar). De aceeasi gratuitate beneficiaza si pensionarii a caror pensie este mai mica decat doua salarii minime pe economie.

Amenzile prevazute de noul regulament privind stationarea in locurile interzise ii vor ustura la buzunar pe cei care isi lasa masina intr-o zona nepermisa. In cel mai fericit caz, un sofer poate scapa cu o amenda de 1.000 de lei pentru ca a parcat pe trotuar sau in fata unor cai de acces. Cei mai ghinionisti vor scoate din buzunar 2.500 de lei pentru ca si-au lasat masina in intersectie, in statia de transport public, in locuri rezervate sau pe trecerea de pietoni.

Politia Locala va putea decide in legatura cu tractarea masinilor parcate neregulamentar. In orice caz, acestea vor fi blocate.

Pentru mai multe detalii, puteti consulta noul regulament de exploatare a domeniului public destinat parcarii cu plata a autovehiculelor in municipiul Iasi la adresa de mai jos.

COMENTARII

DISQUS: