Presedintele Iohannis depune o coroana la mormantul lui Cuza de la Iasi pe 23 ianuarie

Primaria municipiului Iasi organizeaza o serie de evenimente la implinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane, in 24 Ianuarie. Presedintel

Regenerarea spatiilor industriale, discutata la Iasi intr-o conferinta internationala
Ultima zi pentru depunerea bilanturilor pe 2012

Primaria municipiului Iasi organizeaza o serie de evenimente la implinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane, in 24 Ianuarie. Presedintele Klaus Iohannis se va afla la Iasi cu o zi inainte, cand va depune o coroana la mormantul lui Alexandru Ioan Cuza de la Biserica “Trei Ierarhi” si va participa la o ceremonie festiva.

La ceremonia care se va desfasura la Palatul Culturii va fi semnat si inmanat decretul prin care Iasiul primeste titlul de „Capitala istorica a Romaniei”, iar la finalul acesteia seful statului va pleca de la Iasi.

Tot in 23 ianuarie, la evenimentele de la Palatul Culturii vor fi prezenti primarii tuturor localitatilor din judetul Iasi, dar si cei sapte din Asociatia „Moldova se dezvolta” – Iasi, Roman, Suceava, Piatra Neamt, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc si Botosani, care vor avea, la sfarsitul ceremoniei, o discutie de lucru separata, scrie libertatea.ro.

Ziua de 24 Ianuarie va incepe cu un concert de muzica populara „Noi suntem romani”, urmat de un Te Deum oficiat de inaltii ierarhi ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si Episcopiei Romano-Catolice din Iasi.

Ulterior, vor fi discursuri si depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii, o parada militara, iar apoi Hora Unirii, urmata de un concert la care vor canta atat interpreti tineri, cat si artisti consacrati precum Laura Lavric.

Iesenii se vor putea delecta apoi cu placinte moldovenesti, 5.000 de portii de ceai si vin fiert, dupa care va avea loc o slujba religioasa si depunerea de coroane la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica „Trei Ierarhi”.

COMENTARII

DISQUS: 0