Premii pentru toata lumea la Gala Premiilor Operelor Nationale, inclusiv pentru primar…

Premii pentru toata lumea la Gala Premiilor Operelor Nationale, inclusiv pentru primar…

Peste 200 de personalitati din tara si din strainatate au participat sambata seara la Gala Premiilor Operelor Nationale, organizata de Opera Nationala Romana din Iasi (ONRI) cu sprijinul administratiei locale. Manifestarile au avut loc la Teatrul National „Vasile Alecsandri“ Iasi.

Mere pentru elevi
Iarna – sezonul cazurilor sociale tratate in spitalele iesene

Iasul a avut onoarea de a gazdui prima editie a Galei Premiilor Operelor Nationale. In cadrul spectacolului pregatit de ONRI, au fost acordate 33 de premii pe 14 categorii de nominalizari, respectiv 33 de statuete, diplome si distinctii.

Directorul ONRI, Beatrice Rancea, si tenorul Cosmin Marcovici au fost amfitrionii serii de gala, la care au fost prezente nume de seama a scenei culturale nationale precum Mariana Nicolescu, Mioara Cortez, Elena Mosuc, Ion Caramitru si Ioan Holender.

Performerii stagiunii 2012-2013 au fost premiati cu cate o statueta creata special pentru acest eveniment si care reprezinta o muza cu harfa. Partea masiva a statuetei este formata dintr-o rasina speciala, poleita cu un amestec de aur si cupru. Organizatorii au cerut ca statueta sa fie lucrata dupa acelasi tipar de dimensiuni si greutate ca si statueta de la Oscar.

Au fost acordate in total 30 de muze cu harfa, plus premii in bani. Dintre acestea, 14 reprezinta premii pentru activitatea curenta a operelor nationale, sase premii de excelenta, sase premii pentru intreaga activitate, dar si patru premii speciale ale juriului.

Singurul moment penibil al serii, care a lasat un gust putin amarui celor prezenti, a fost cel in care reprezentantii ONRI au inmanat trofee atat primarului Gheorghe Nichita, cat si presedintelui Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei.

Practic, cei doi au fost premiati alaturi de artistii nominalizati, singura contributie ai celor doi sefi de institutii administrative a constat doar in oraganizarea evenimentului.

COMENTARII

DISQUS: 0