Premiera la Iasi: Mitropolia Moldovei si Bucovinei a deschis prima scoala ortodoxa privata

Premiera la Iasi: Biserica Ortodoxa Romana a lansat prima scoala privata ortodoxa. Scoala "Varlaam Mitropolitul" din Iasi se afla sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Marea noutate cu care scoala ortodoxa se pozitioneaza pe piata educationala

Accident cu o victima pe pasarela Nicolina
Anghel Stanciu, deputat PSD Iasi: “Proiect de buget al Romaniei este facut la comada FMI”

este un parteneriat intre parinti – biserica -scoala pentru formarea copiilor. Taxa lunara pentru fiecare copil este de 700 lei.

Taxa include: procesul de scolarizare (program 8-16), utilizarea tuturor dotarilor scolii, manuale si caiete speciale, optionale (muzica, teatru, mindlab si engleza), mese. Taxa nu include: uniforma scolara, transportul, cluburile extra-curriculare individuale (ex: pian, tenis) sau cluburi la cerere. Ca strategie didactica, Scoala Varlaam Mitropolitul va imbina programa Ministerului Educatiei cu valorile crestine, sustin managerii.

„Elevii vor beneficia de cadre didactice pregatite, care stiu sa selecteze, sa combine diferite metode, alegand strategii adecvate situatiilor diferite de invatare si individualizate pe elev”, spune Hrisostom Radasanu, consilierul pe probleme din invatamant al Arhipiscopiei Iasului.

Invatatorii scolii – care va incepe primul an scolar in septembrie – vor urma cursuri de specializare in strainatate. Pana acum, in scoala au fost investiti aproximativ 700.000 RON, bani ce reprezinta reconsolidarea cladirii si lucrarile legate de curatenie. Toti acesti bani vin de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Pentru fiecare copil, costurile sunt estimate undeva la aproximativ 1000 -11000 de RON. Din aceasta suma, o parte va fi suportata de parinti (700 lei lunar) si o alta parte de catre Mitropolie. De la 15 septembrie Scoala Varlaam Mitropolitul isi va incepe activitatea cu o singura clasa, la care vor preda doua invatatoare, urmand ca in viitor sa fie finalizate si celelalte trei clase. A.S.

 

COMENTARII

DISQUS: