Prefectura cere verificarea activitatii Citadin SA

Prefectura cere verificarea activitatii Citadin SA

Dragomir Tomaseschi Prefectul Dragomir Tomaseschi a solicitat Curtii de Conturi - Camera de Conturi Iasi efectuarea unui control tehnico-economic cu privire la activitatea S.C. CITADIN S.A. in perioada 2006-2009.

Ion Iliescu, injurat la Iasi. Fostul presedintele se afla in turneul de promovare a ultimei sale carti
Un cutremur de peste 7 grade va fi devastator pentru Iasi

Prefectura cere, printre altele, sa se faca verificari privind legalitatea subcontractarii unor lucrari de catre S.C. CITADIN S. A. catre firme private, daca sunt situatii in care a fost diminuat profitul societatii in favoarea unor firme private. De asemenea, Tomaseschi solicita lamuriri si privind legalitatea majorarii preturilor unitare, documente justificative in acest sens in cazul lucrarilor efectuate la “ Modernizare drumuri etapa I si II “ din creditul DEXIA, valoarea totala a suplimentelor si legalitatea adoptarii lor, durata initiala a contractelor si durata finala – daca s-a aplicat penalitati pentru depasirea de termen, daca a fost viciata licitatia initiala (S.C. CITADIN; S.C. EUROCONSTRUCT GROUP, S.C. GROUP COLAS) prin modificarea ulterioara a preturilor unitare si a termenelor de executie, daca s-a majorat legal valoarea contractului cu aceste societati nemaifiind organizata o noua licitatie, daca au fost constituite garantii de buna executie asa cum o cere legislatia si contractele de executie cu specificatia cunatumului pe fiecare contract.

In plus, prefectul solicita si verificarea corectiudinii contractelor de prestari servicii incheiate intre S.C. CITADIN si alti agenti economici privati privind preturile la care au fost practicate activitati precum: prepararea de mixturi asfaltice, transporturi, achizitia si vanzarea de produse de balastiera in situatia in care S.C. CITADIN are balastiera proprie, achizitia de bitum, filer de calcar etc. cu principalii clienti, tipurile de plati efectuate pentru aceeasi perioada 2006-2009. Primaria nu se teme de controlul privind activitatea Citadin SA. „Prefectul Tomaseschi considera ca este absolut necesara efectuarea unor expertize si analize de laborator la un laborator agrementat (altul decat cel folosit de catre executantii lucrarilor) cu prelevarea de probe de pe drumurile cu probleme (Costache Negri, Clopotari, Salciilor, V. A. Urechia, Manta Rosie, Cazangiilor, Moara de Vant, Stroici, Spancioc, Soficu, Alistar, dr. doc. prof. Alexa, Ciurchi, Mioritei, Aviatiei, Sapte Oameni, Avionului, Aterizaj, lt. Popovici, cpt. Protopopescu, Holboca, Obreja s.a.) pentru a stabili, conform buletinelor de analiza, daca au fost folosite in executie materialele solicitate in Caietul de sarcini si Proiectul Tehnic, cat si in standardele si normativele in vigoare.

In acest sens,sunt solicitate Directiei Judetene de Control in Constructii IASI rezultatele probelor de laborator efectuate pe strazile pe care se constata neconformitati privind calitatea lucrarilor precum si masurile necesare in vederea corectarii lucrarilor neconforme”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Prefecturii Iasi. „Asteptam cu interes orice control din partea institutiilor pentru ca in felul acesta putem sa avem rapoarte de control executate de profesionisti si care, odata incheiate, pot lamuri reclamatiile, sesizarile depuse atat de Institutia Prefectului, cat si de persoane fizice”, a declarat Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Iasi, in legatura cu solicitarea facuta de prefectul Dragomir Tomaseschi Curtii de Conturi de a verifica activitatea S.C. CITADIN S.A. din perioada 2006-2009. I.B.

 

COMENTARII

DISQUS: