Prefectul si subprefectul si-au actualizat declaratiile de avere

Prefectul si subprefectul si-au actualizat declaratiile de avere

Deoarece s-a implinit un an de mandat, cei doi functionari aflati la conducerea Prefecturii Iasi, prefectul Romeo Olteanu si subprefectul Bogdan Abalasi, si-au adus la zi declaratiile de avere si interese.

Peste cateva zile, Veolia Energie demareaza verificarile la instalatiile de incalzire a blocurilor din Iasi
Cel mai mare spital din Moldova a fost declasificat. Care sunt pierderile pentru Iasi si pentru intreaga regiune

Consultand averea prefectului declarata anul trecut si pe cea de anul acesta nu se observa schimbari majore. Pe numele sau este trecut un apartament de 58 mp, iar impreuna cu sotia mai detin unul de 46 mp, ambele fiind cumparare in perioada 1991-1992. Olteanu nu detine nici un fel de teren, dar inca are in posesie un autoturism marca Dacia, fabricat in 1998, pe care tot amana sa-l duca la casat, cu toate ca nimeni nu l-a vazut la volanul acestuia de cativa ani.

Fata de anul trecut, depozitul bancar, pe care prefectul il are deschis la BRD inca din 2010, a crescut de la 334.310 lei la 374.309 lei, probabil din cauza dobanzii. De asemenea, pe declaratia de avere din 2012 era trecut si un depozit bancar in valoare de 90.000 de lei care nu mai figureaza pe actuala declaratie. In ultimul an, din contul curent pe care il are deschis tot la banca mentionata, Romeo Olteanu a cheltuit 20.000 de lei, ajungand la soldul de 32.000 de lei.

Cat a fost viceprimar al municipiului Iasi, acesta primea un salariu anual de 33.820 de lei, iar de cand este in scaunul de prefect primeste 37.678 de lei pe an. In calitate de conferentiar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iasi incaseaza anual circa 77.000 de lei. Ca si anul trecut, in calitate de presedinte al Bridge Club Iasi, a primit premii sportive in valoare de 600 de lei. Locul din cadrul Consiliului de Administratie al Spitalului Clinic de Urgente Iasi ii aduce un salariu anual de 209 lei. De pe urma activitatii intreprinse in carul manifestarilor electorale de anul trecut ce s-au desfasurat in timpul mandatului sau, referendumul si alegerile parlamentare, Guvernul l-a rasplatit cu suma de 7.153 lei.

In schimb, suprefectul pare a avea o avere putin mai modesta: un singur aparament de 74 mp cumparat in numele lui si al sotiei, doua automobile – Renaul Megane (1999) si Daewoo Matiz (2003), nici un ban in banca, in schimb are angajate doua credite la BRD, unul de 22.500 de dolari si altul de 30.000 de lei. Ca subprefect, Bogdan Abalasi incaseaza anual 32.434 de lei, iar de pe urma alegerilor de anul trecut a primit o suma de aproximativ 8.000 de lei. A primit mai mult decat prefectul deoarece mandatul sau a cuprins toate cele trei scrutine electorale din 2012. Mai incaseaza salarii de la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, Scoala Generala din Popricani si Primaria Valea Lupului, venituri ce insumeaza anual peste 4.300 de lei.

COMENTARII

DISQUS: 0