Potopul de iarna!

A doua zi de prapad la Iasi cand zapada a pus stapanire pe strazile orasului, iar municipalitatea a fost ca de obicei, depasita de situatie. Pe bulevardele principale, soferii au condus cu viteza melcului, multumindu-se sa ajunga din Podu-Ros pana in Copou in 40 de minute. In cartiere

Un bloc din cartierul Alexandru cel Bun a ramas fara acoperis
Militia – un organ de represiune in slujba Partidului Comunist Roman

, nu s-a vazut urma de lama, iar stratul de zapada depasea 20 de centimetri la orele diminetii. Iesenii au primit la schimb scuzele primarului Gheorghe Nichita care a recunoscut infrangerea detasamentului de iarna. Detasamentul de iarna al Primariei a fost acoperit sub troiene.Citadin si Salubris au reusit sa se mobilizeze doar pe arterele principale, asa ca din nou strazile din oras au fost numai bune pentru… sania lui Mos Craciun. Si transportul in comun a fost aproape inghetat. In total, 88 de utilaje de deszapezire au misunat pe strazile principale ale orasului. Daca pe marile bulevarde se vedeau masinile Citadinului, in cartiere nici urma de lame. Pe arterele secundare, utilajele de deszapezire isi vor face curaj sa intre abia dupa ce va sta ninsoarea. Pana atunci, soferii se descurca asa cum pot. Daca soferii si-au echipat masinile cu pneuri de iarna, pietonii si-au luat ghete anti-derapante. Asta pentru ca trotuarele erau troienite de zapada. Noroc de comerciantii care au curatat de nevoie trotuarele din fata micilor magazine. Singurul loc in care a fost … primavara, a fost pe aleea din fata Primariei, unde muncitorii Salubris au lucrat in doua schimburi avand grija ca nici un strat de zapada sa nu se aseze. Drept dovada, zona din fata Palatului Roznovanu era chiar mai bine curatata decat pe trotuarul bulevardului Stefan cel Mare. Asta in conditiile in care, repezentantii Salubris au facut un apel de bun simt catre populatie sa se gospodareasca singuri pe cat posibil.Dar nu e si cazul municipalitatii.

Nici in judet situatia nu sta pe roze. „Avem utilajele de deszapezire la munca, din pacate sint insuficiente pentru o deszapezire intr-un timp foarte rapid dar incercam sa ne descurcam cu ce avem pentru ca LDP-ul care a castigat licitatia nu are un numar de utilaje exagerat de mare”, a declarat Constantin Simirad, presedinte Consiliul Judetean Iasi. D.T.

 

COMENTARII

DISQUS: 0