Pietonalul ar putea fi extins pana la Fundatie si Targu Cucu macar in weekenduri

Pietonalul ar putea fi extins pana la Fundatie si Targu Cucu macar in weekenduri

Propunerea apartine liberalilor, dar este agreata si de PSD. Pietonalul de pe Stefan cel Mare ar putea fi extins pana la Fundatie si Targu Cucu. Repre­zentantii PNL propun ca circulatia auto sa fie interzisa in weekenduri intr-o zona delimitata de pietonal si strazile Lapus­neanu, Biserica Mitocul Mai­cilor, Cuza Voda, Elena Doam­na, Barboi si Costache Negri.

Politistii locali scosi in strada pentru a fluidiza traficul incurcat de santiere
Casa Corpului Didactic are un nou sef

In perimetrul de excludere ar mai putea circula doar tramvaiele si autoturismele riveranilor, in baza unui permis special. Ideea este menita sa puna in valoare centrul vechi al Iasului ca punct de atractie turistica.

„Avem de doi ani un pietonal, si atat. Nu am vazut niciun efort de insufletire a zonei, in afara de corturile diverselor targuri. Noi propunem aceasta zona centrala unde sa poata fi amenajate terase mobile, tarabe de van­zare a unor produse artizanale sau cu specific iesean sau sa aiba loc spectacole ale unor street-performeri. Vrem sa venim in intampinarea operatorilor de turism care numai nu striga ca nu-i pot tine pe turisti mai mult timp in Iasi, pentru ca orasul nu le ofera mai nimic“, a declarat liderul consilierilor locali ai PNL, Marius Danga.

Spre deosebire de alte initiative anuntate de consilierii liberali, propunerea facuta ieri de Danga nu a fost respinsa de reprezentantii municipalitatii. Dimpo­triva, viceprimarul Mihai Chi­rica a apreciat ca ideea ar putea fi sustinuta si de consilierii PSD, cu unele nuantari.

„Tocmai in vederea unor astfel de utilizari facem acum reamenajarea stra­zii Lapusneanu. Vom amenaja piete volante tematice, pe artiza­nat, dulciuri, suveniruri si altele, ca si evenimente de tipul street-performance. Este un concept la care lucram si noi si ne dorim sa colaboram cu liberalii pe tema asta, mai ales ca el este aplicat in alte orase. Apa calda nu am inventat-o nici noi, nici ei. Ideea poate fi buna, dar trebuie sa vedem cum o putem aplica fara a distruge restul vietii economice din zona. Asteptam fi­nalizarea santierelor din Cen­tru pentru a putea veni cu par­tea de valorificare a sa“, a precizat Chirica.

COMENTARII

DISQUS: