Piata CUG din Iasi, lasata fara marfa. Politistii au confiscat sute de kg de carne, legume si fructe

Piata CUG din Iasi, lasata fara marfa. Politistii au confiscat sute de kg de carne, legume si fructe

Politistii ieseni au verificat modul in care sunt vandute produsele in piata CUG. Au confiscat carne, legume si fructe, iar valoarea amenzilor a depasit 100.000 lei.

Primaria s-a decis: Spitalul Regional de Urgente va fi construit in Moara de Vant
Tanara lovita pe trecerea de pietoni de un sofer care a trecut pe rosu

In contextul apropierii sarbatorilor pascale, astazi, 27 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Politiei Municipiului Iasi, Serviciului Rutier, Serviciului de Actiuni Speciale si in cooperare cu reprezentantii DSVSA, ITM si OPC au organizat si desfasurat o actiune in piata CUG, din mun. Iasi, pentru verificarea legalitatii inmatricularii si functionarii societatilor comerciale, existentei autorizatiilor/avizelor necesare desfasurarii activitatilor de comert.

S-a avut in vedere sa se stabileasca daca exista concordanta intre stocurile scriptice si cele faptice de marfuri aflate in gestiunea societatilor comerciale verificate, realitatea si legalitatea aprovizionarii cu marfa. S-a verificat, de asemenea, daca sunt utilizate casele de marcat fiscale si daca exista   forme legale de angajare pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in societatile comerciale controlate.

Cele 62 de forte participante la actiune au controlat 112 societati comerciale si persoane fizice autorizate, fiind aplicate 61 sanctiuni contraventionale, iar valoarea totala a amenzilor aplicate este de 105.100 lei.

Au fost confiscate 65 kg produse din carne, 305 kg legume si 110 kg fructe, in valoare de 3.420 lei. A fost confiscata suma de 820 lei.

COMENTARII

DISQUS: