Peste 3400 de ieseni s-au calcat in picioare in cautarea unui loc de munca

Peste 3400 de ieseni s-au calcat in picioare in cautarea unui loc de munca

Iesenii aflati in cautarea unui job s-au inghesuit ieri la bursa locurilor de munca. Acestia au format cozi pe scarile Casei de Cultura a Studentilor inca de la primele ore ale diminetii de ieri. Somerilor le-au fost puse la dispozitie 1.700 de locuri de munca.

Multi ieseni au ramas fara bani din cauza creditelor la banci
Cum pot fi eliminati din trafic astfel de soferi? Beat, a dat cu masina peste un pieton aflat pe trotuar

Cele mai multe posturi, 520 au fost in domeniul confectiilor.

Persoanele cu studii superioare au avut doar 300 de locuri de munca la dispozitie. Inca inainte de ora 10.00 somerii iesenii s-au asezat la coada. Au avut de asteptat ore bune pentru a putea intra sa vada ofertele angajatorilor. In sala Foaier a Casei de Cultura a Studentilor iesenii au incercat sa-i convinga pe angajatori ca sunt potriviti pentru locul de munca. Din cele peste 3400 de persoane care au vizitat standurile agentilor economici, 2400 au fost selectionate in vederea angajarii, iar 54 de someri au incheiat deja contracte de munca.

Altii au lasat CV-uri in speranta ca vor fi contactati. O parte dintre vizitatori s-au declarat nemultumiti de ofertele care li s-au prezentat. Cerintele au fost mai mari la posturile pentru persoanele cu studii superioare. Absolventii de studii superioare au avut doar 300 de oferte. Reprezentatii AJOFM sustin insa ca in toamna vor face o bursa de locuri de munca exclusiv pentru aceasta categorie. In prezent, in judetul Iasi sunt peste 25.500 de someri, iar rata somajului pe luna martie a atins 8,2 procente. R.L.

 

COMENTARII

DISQUS: