Peste 2 ani vom avea in Iasi o strada noua paralela cu Soseaua Nationala

Primaria Municipiului Iasi organizeaza in aceasta perioada mai multe licitatii care vizeaza lucrari de reabilitare si modernizare a strazilor din oras.

Titlu de onoare oferit unui specialist de exceptie in domeniul lingvistii computationale
Studentii ieseni, invitati sa se inscrie la conferinta „Smarter – Lead the way!”

Primarul interimar Mihai Chirica a anuntat ca joi, 26 mai, a avut loc licitatia privind „lucrari de construire (inclusiv diverse si neprevazute) aferente proiectului Reabilitarea infrastructurii rutiere in zona industriala a Municipiului Iasi – mal drept” (modernizarea arterelor aferente Splai Bahlui – Mal Drept). Valoarea estimata a lucrarilor este de 44.432.180 lei fara TVA, contractul urmand a se finaliza in maxim 24 de luni de la data atribuirii.

Proiectul presupune inlocuirea liniei de tramvai Podul de Piatra – Podu Ros cu o artera rutiera cu sens unic, paralela cu Soseaua Nationala. Reabilitarea va continua si pe tronsonul urmator, din Podu Ros pana la Podul Tudor Vladimirescu, artera care ramane cu sens unic, iar de aici in continuare pana la Pod Metalurgie, apoi Pod Sf. Ioan, in lungul bulevardului Chimiei, unde se vor ingropa in subteran si cablurile de pe ambele parti ale strazii. In paralel, Soseaua Nationala va fi reabilitata si transformata ulterior in sens unic.

COMENTARII

DISQUS: