Pavarea bulevardului Stefan cel Mare va fi finalizata cu intarziere

Pavarea bulevardului Stefan cel Mare va fi finalizata cu intarziere

Conform contractului cu firma Conest, receptia lucrarilor de pe principala artera a orasului este programata pentru inceputul saptamanii viitoare, dar montarea pietrelor de granit va fi gata spre sfarsitul lunii.

Iesenii, avertizati asupra protejarii contoarelor de apa rece contra inghetului
Logodna in noul cod civil

Proiectul de pavare a bulevardului Stefan cel Mare si Sfant a inceput anul trecut si are ca termen de finalizare data de 16 iulie. Momentan, muncitorii se afla in intarziere din mai multe motive: vremea nefavorabila, lucrari de modernizare a infrastructurii care au fost prelungite, schimbari in proiect aduse de Primarie in ultimul moment etc. Reprezentantii municipalitatii sustin ca piatra cubica din centrul orasului va fi gata pana in august.

Pietonal… si nu prea

Cu toate ca initial au anuntat ca tronsonul cuprins intre Piata Unirii si Palatul Culturii va fi un spatiu destinat exclusiv pietonilor, fiind transformat intr-o zona de tip piateta, conducerea Primariei a anuntat recent ca segmentul pietonal va fi cuprins intre intersectia bulevardului Stefan cel Mare cu strada I.C. Bratianu si cea cu bulevardul Anastasie Panu. Restul tronsonului, pana in Piata Unirii, chiar daca este pavat cu piatra cubica, este declarat carosabil. In acest sens, au fost amenajate treceri de pietoni din pietrele de granit de diferite culori.

Probabil, in ultimul ceas, cei din Primarie si-au dat seama ca dau peste cap tot traficul din centrul orasului daca inchid definitiv aceasta artera. Regretabil este faptul ca nu a prevazut acest lucru inainte de a demara proiectul.

COMENTARII

DISQUS: