Patinoar pentru toate anotimpurile in Iasi

De saptamana viitoare iesenii vor putea merge gratis la patinoar. Luni, 21 decembrie 2009, ora 14.00, la Baza Sportiva Gradinari are loc inaugurarea Patinoarului artificial cu suprafata uscata. Pana la aceasta ora, la eveniment au confirmat participarea Doina Melinte - secretar de stat

Jaf la Liceul „Anghel Saligny”
Greva generala in administratia locala

in cadrul MTS, Constantin Neagu – subsecretar de stat in cadrul MTS, dar si reprezentanti ai autoritatilor publice locale. Iesenii vor avea la dispozitie din decembrie un patinoar de 320 metri patrati, in zona Gradinari, cu suprafata artificiala uscata. Patinoarul poate fi folosit la orice temperatura, in orice anotimp, nu necesita surse de racire si este destinat atat sporturilor de performanta cat si activitatilor recreative pentru ieseni , indiferent de varsta, dar si pentru companii. Finantarea constructiei a fost asigurata de Ministerul Tineretului si Sportului.

„Iasul va beneficia atat din punct de vedere al imaginii pe plan local si national, cat si financiar, prin posibilitatea organizarii de competitii si valorificarea economica a activitatii sportive de patinaj. Amplasarea patinoarului nu este aleasa intamplator, ci aproape de campusul studentesc Tudor Vladimirescu, astfel incat tinerii studenti sa aiba si alte posibilitati de petrecere a timpului liber, intr-un mod sanatos si placut. Educatia fizica este o parte esentiala a unui curriculum echilibrat, iar studiul Organizatiei Mondiale a Sanatatii demonstreaza ca 30 min/zi la adulti si 60 min/zi la copii de activitate fizica moderata reduc considerabil riscurile de accidentare, de aparitie a bolilor cardiovasculare, accidentelor cerebrale, obezitatii”, a declarat Constantin Neagu, subsecretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului.

„In cele sase luni cand ma aflu la conducerea Directiei pentru Sport a Judetului Iasi am incercat sa determin iesenii sa faca mai mult sport, sa acord sprijin financiar mai mare structurilor sportive cu proiecte in domeniul sportului pentru toti si sportului de performanta si implicit sa imbunatatesc imaginea sportului iesean la nivel local, national si international. Dupa amenajarea cu geamuri termopan a salii de atletism din Gradinari si dupa recompartimentarea salii de gimnastica din Pacurari, patinoarul din Gradinari reprezinta un punct culminant al investitiilor in sportul iesean, care sper sa aduca numai beneficii pentru comunitatea noastra locala”, a declarat Ciprian Paraschiv, director coordonator DSJ Iasi. F.C.

 

COMENTARII

DISQUS: