Oficial: dosarul lui Bogdan Cihodaru a plecat la Suceava si va fi judecat abia in septembrie

Oficial: dosarul lui Bogdan Cihodaru a plecat la Suceava si va fi judecat abia in septembrie

Curtea de Apel Iasi a decis, zilele trecute, sa scoata de pe rol dosarul in care omul de afaceri iesean Bogdan Cihodaru este acuzat de inselaciune si spalare de bani. Urmare a unei decizii luate de Curtea Suprema, cauza privindu-l pe afaceristul iesean urmeaza a fi inregistrata la Curtea de Apel Suceava.

Scrisoare deschisa
Vezi pentru cate posturi se bat profesorii ieseni

Cel mai probabil, avand in vedere ca in scurt timp va incepe vacanta judecatoreasca, procesul milionarului iesean nu va incepe mai devreme de luna septembrie. Potrivit rechizitoriului, familia Cihodaru, cu sprijinul a doi avo­cati, un notar public, un angajat de la Cadastru, ar fi ob­tinut ilegal doua terenuri apartinand Statiunii Viticole din Copou ca­uzand astfel un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Anchetatorii sustin ca, in anul 2006, Bogdan Cihodaru ar fi obtinut un teren de 10,5 hectare si pe cale administrativa, printr-o intabulare de la Cadastru, reu­sind, in paralel, prin inducerea in eroare a magistratilor, dar si printr-o serie de actiuni labori­oase, sa obtinuta si pe cale judecatoreasca aceeasi bucata de pamant.

In cazul celei de-a doua mosii obtinute de familia Ciho­daru, de 42 de hectare, intabularea ilegala s-ar fi realizat cu ajutorul registratorului de la Cadastru Ciprian Maftei. Acesta din urma ar fi ignorat, cu rea-vointa, – spun procurorii -, o serie de nereguli constatate de colegii sai in momentul in care Cihodaru depusese documentatia de intabulare.

Bogdan Cihodaru si avocatii sai au negat insa acuzatiile aduse de procurori.

COMENTARII

DISQUS: