O noua zi de protest la Spitalul „Socola”

O noua zi de protest la Spitalul „Socola”

Protestul de la Spitalul Socola Iasi ia amploare. Ieri, angajatii au iesit in curtea unitatii si au refuzat, in continuare, sa isi reia activitatea. Acestia sustin ca nu vor renunta la actuala forma de protest pana cand nu isi vor primi salariile nediminuate.

„Plange” cineva dupa Plugarul? Tigari de contrabanda, de zeci de mii de lei, confiscate la intrarea in Iasi
Intelegerea cu Dalkia, discutatat la Bucuresti

Salariati de la mai multe spitale din municipiu au decis sa se alature, in semn de sustinere, colegilor de la "Socola". Ieri, o comisie alcatuita din reprezentanti de la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate Iasi, Directia de Sanatate Publica Iasi si Ministerul Sanatatii s-a intrunit pentru a gasi o solutie in vederea rezolvarii conflictului. "Au existat niste solutii, urmeaza ca joi dimineata sa ducem aceste propuneri din nou la ei si comisia sa le analizeze in detaliu pe baza datelor spitalului.  Ne-au cerut niste documente iar pe baza acestor  documente sa calculam clar cam ce economii s-ar putea realiza din propunerile respective", a precizat dr. Calin Scripcariu, manager Spitalul de Psihiatrie Socola. Masurile propuse de catre conducerea unitatii  sanitare se refera la interzicerea sistemului de coplata, la introducerea taxei de viciu in valoare  de 30 de lei si externalizarea  sectoarelor termice, de bucatarie si a sectorului  de constructii, amenajare. Propunerile urmeaza sa fie analizate de catre  reprezentantii Comisiei dupa care vor fi trimise catre Minister.

 

Revolta de la "Socola" se extinde si la alte spitale

 

Nici ieri nu s-a gasit o rezolvare in ceea ce priveste protestul angajatilor de la Spitalul de Psihiatrie "Socola" Iasi. Oamenii sunt decisi sa continue greva si in urmatoarele zile si ameninta ca nu isi vor relua activitatea daca nu vor primi salariile la nivelul celor din luna martie 2011. Lefurile pentru luna aprilie, care le-au fost virate luni pe carduri, sunt reduse la nivelul celor din decembrie 2010. Aceasta masura a fost luata pentru a nu se depasi procentul de 70% din sumele decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Mai mult, si angajatii altor spitale din municipiu ameninta ca vor urma "exemplu" colegilor de la "Socola" si vor initia actiuni de protest. Asta pentru ca Spitalul de Psihiatrie Iasi nu este singurul afectat de plafonarea cheltuielilor salariale la 70% din sumele decontate de CAS. A.S.

COMENTARII

DISQUS: