O ieseanca a primit masina dupa sase luni de la achitarea banilor

O ieseanca a primit masina dupa sase luni de la achitarea banilor

Asta a patit un pagubit al fostului dealer local Honda, firma ieseana Hachi Motors. Despre cazul profesoarei Irina Lungu, care achitase banii dar nu a primit masina platita, Ziarul de Iasi a scris zilele trecute

Consilier local PP-DD, execuat silit. Poate pierde doua locuinte!
Nichita are o mare dilema pentru alegerile locale din 2012

Prof.dr. Irina Lungu, prorector al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iasi, a primit masina Honda Civic 5D, 1.8 SPORT MT, pe care platise in ianuarie integral 77.852 de lei, dar pe care nu o capatase pana joi Aceasta a fost joi la Bucuresti, la reprezentanta firmei Honda din Romania, pentru a o ridica si a o conduce acasa.

La mai putin de o saptamana dupa ce a aparut materialul in „Ziarul de Iasi“ cu privire la paguba de 18.000 de euro inregistrata de cadrul didactic, reprezentanta Honda Romania a luat legatura cu ea pentru a-i oferi masina pe care o platise.

Conform acesteia, saptamana trecuta a avut loc o intelegere intre Hachi Motors, fostul dealer la Iasi, care a incasat bani de la mai multe persoane fara a le aduce masinile sau motociclete acontate, si firma Honda, in care, conform contractului, Honda a preluat de la Hachi Motors „creanta de cesiune si paguba“.

„In urma semnarii contractului tripartit, intre Honda, Hachi Motors si mine, mi s-a spus ca voi primi masina in interval de o saptamana, iar la finalul acestui interval m-am deplasat la Bucuresti, unde am fost intampinata de presedintele Honda din Romania, Takashi Kano, si managerul de vanzari, Florin Nita“, a declarat prof.dr. Irina lungu.

Aceasta a precizat ca, impreuna cu cei doi, s-au dus la o reprezentanta din nordul Bucurestiului, au ridicat masina si i-au oferit escorta pentru a ajunge la iesirea din Bucuresti, si un plin de benzina pentru a o putea conduce pana la Iasi.

Masina pentru renuntarea la actiunea din instanta

„Tot comportamentul a fost ireprosabil, insa nu s-a amintit deloc de incident altfel decat cu «ne pare rau pentru situatia creata». Ideea este ca, pana la urma, am cumparat o masina la pret integral si nu promotional“, a sustinut prof.dr. Irina Lungu, fiindca aceasta are, in prezent, de recuperat aproximativ 4.000 de euro costuri ale procedurilor legale pe care le-a demarat dupa ce a vazut ca nu si-a mai primit masina.

In nou contract cu cei de la Honda, aceasta sustine ca se evidentiaza in mod repetat faptul ca acestia nu au avut nici o vina in situatia creata si ea se obliga se renunte la actiunea in instanta pe care o facuse impotriva lor.

„Si au actionat in sensul acesta, obligandu-ma prin contract ca in viitor sa nu am alta pretentie privind actiunile legale si sa o incetez pe cea pe care o am acum inaintata“, a adaugat cadrul didactic. „Stresul din ultimele luni s-a diminuat considerabil si privesc cu optimism in viitor ca recuperarea sumei de 4.000 de euro, investiti pentru recuperarea masinii, se va efectua poate, in anumite transe“, a conchis aceasta.

Pentru ca nu isi primise masina, prof.dr. Irina Lungu deschisese doua actiuni in instanta, una impotriva Hachi Motors si una impotriva Honda Romania, considerandu-i pe acestia din urma vinovati de faptul ca nu au controlat ceea ce facea dealerul pe care il autorizasera sa functioneze in Iasi.

COMENTARII

DISQUS: