Noua cursa pe Aeroport: Iasi – Milano

Noua cursa pe Aeroport: Iasi – Milano

Compania Tarom a introdus, de vineri, o cursa aeriana pe ruta Iasi-Milano-Bergamo, cu o frecventa de doua ori pe saptamana, seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, sustinand ca toate zborurile Tarom de pe Aeroportul Iasi catre cele sase destinatii externe sunt profitabile.

Mihaela Popa a demisionat din functia de vicepresedinte PDL
Consiliul Judetean Iasi organizeaza o licitatie pentru deszapezirea judetului

Aeronava care a efectuat primul zbor de la Iasi la Milano a fost "botezata" cu ajutorul a doua masini de la Pompieri.

Potrivit sefului Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei, primul zbor dinspre Milano spre Iasi a avut un grad de ocupare de peste 75 la suta, un procent similar fiind inregistrat si la cursa retur programata tot in cursul zilei de vineri.

"Este un zbor care nu a avut parte de multa publicitate si nici nu a fost mult timp la dispozitie pentru a putea fi cumparate bilete online. Cu toate acestea, rata de ocupare a locurilor pentru cursa de astazi (vineri – n.r.), de la Milano spre Iasi, este de peste 75 la suta. Este o cifra foarte buna in industria aviatiei pentru un prim zbor, pe orice fel de ruta. Toate celelalte sase zboruri externe de pe Aeroportul Iasi, adica Londra, Tel Aviv, Viena, Roma, Torino, Bologna sunt profitabile", a declarat Cristian Adomnitei.

El a anuntat ca urmatoarele destinatii externe avute in vedere pentru a fi operate de pe aeroportul iesean sunt Paris, Amsterdam, Venetia, Bruxelles si o localitate din Germania.

La randul sau, directorul aeroportului iesean, Marius Bodea, a declarat ca estimeaza in acest an un trafic de 270.000 de pasageri pe aeroportul din Iasi, cu 40.000 mai multi decat anul trecut.

"Este extrem de important sa avem un grad mare de ocupare inca de la inceput. Potentialul de pe aeroportul din Iasi este enorm. Pe langa turisti, ruta de Milano poate aduce si investitori din acea zona industrializata catre comunitatea noastra. Pentru inceput vom avea doua zboruri pe saptamana, la ore foarte bune. Din iarna vom avea o imbunatatire si a orarului pe zborurile catre Roma si Londra", a declarat Marius Bodea.

Noua pista a aeroportului din Iasi, avand lungimea de 2.400 de metri, va fi finalizata in luna noiembrie a acestui an, cu sapte luni mai devreme decat prevedea contractul initial incheiat intre constructori si conducerea aeroportului.

Investitia Consiliului Judetean Iasi se ridica la 139 milioane de lei, lucrarile fiind realizate de asocierea formata din firmele Max Boegl, Vega ’93 Galati si UTI Group. Pista va avea 2.400 de metri lungime, fata de 1.800 de metri cat are cea actuala.

In ultimii ani, mai multe companii aeriene au invocat ca nu pot opera pe aeroportul din Iasi atat din cauza calitatii precare a pistei, cat si a dimensiunilor reduse ale acesteia, fapt care nu permite aterizarea sau decolarea avioanelor in conditii de siguranta.

COMENTARII

DISQUS: