Noile parcometre din Iasi vor fi gestionate de Primărie

Primăria Municipiului Iași a deschis pe 31 iulie ofertele depuse în cadrul licitației pentru furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a 10 parcome

A scapat de examene si s-a pus pe droguri si bautura
Vasile Munteanu, validat in functia de viceprimar

Primăria Municipiului Iași a deschis pe 31 iulie ofertele depuse în cadrul licitației pentru furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a 10 parcometre.

Procedura de achizitie a atras doua oferte, depuse de SC Histria International SRL si SC SLX Super Lux Technologies SRL.

Valoarea contractului a fost estimata la 411.764 lei, fara TVA.

„Este o prima etapa in implementarea sistemului de parcare cu plata in Municipiul Iasi. Subliniez faptul ca intregul sistem de parcare cu plata va fi gestionat exclusiv de catre Primaria Municipiului Iasi, iar compania castigatoare va furniza si monta doar echipamentele necesare efectuarii platii pentru parcarile publice. Asa cum am mai spus, toate parcarile publice din Iasi vor fi dotate cu parcometre, iar fondurile incasate vor fi folosite pentru amenajarea si construirea de noi locuri de parcare in oras. Prin urmare, vom analiza cele doua oferte, iar Primaria va achizitiona cele mai eficiente si moderne parcometre, desigur, la pretul cel mai avantajos pentru noi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conform caietului de sarcini aferent procedurii de achizitie publica, fiecare parcometru va avea un sistem de montaj din materiale anticorozive si antioxidante, o carcasa din otel inoxidabil si va fi vopsit in camp electrostatic.

Echipamentul va trebui sa reziste la intemperii, umiditate, praf si vandalism, precum si la temperaturi cuprinse intre – 30 si 60 de grade Celsius.

Acesta va putea fi utilizat si de catre persoanele cu nevoi speciale.

Totodata, va trebui sa asigure protectie la supratensiuni de energie electrica, va avea impamantare si va fi dotat cu acumulatori care sa asigure functionarea si in cazul intreruperilor de curent.

Parcometrele vor avea afisaj atat in limba romana, cat si in limba engleza, vor fi dotate cu sistem de alarma si vor comunica cu o aplicatie de soft de gestionare baza de date prin tehnologia GPRS sau echivalent.

Echipamentul va accepta bancnote de 1, 5, 10 si 50 de lei, precum si monede de 50 de bani.

Restul va fi emis in aceleasi tipuri de monede si bancnote.

De asemenea, plata va putea fi realizata si prin POS cu GPRS sau echivalent.

Pe suprafata biletului emis vor fi mentionate data si ora eliberarii, ora terminarii timpului achitat de parcare, zona tarifara si valoarea platita.

Durata contractului de furnizare si montare a parcometrelor va fi de 4 luni de la data comenzii ferme din partea beneficiarului.

Perioada de garantie este de 36 de luni de la data punerii in functiune a echipamentelor furnizate.

COMENTARII

DISQUS: 0