Nichita se leapada de Geoana

Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi, a transmis marti o noua serie de semnale anti-Mircea Geoana, fix la 7 zile dupa ce facuse primul pas in lateral. Intr-o conferinta de presa, Nichita a vorbit despre "nevoia de schimbare de anvergura in PSD". Contextul este unul tulbure pentru social-democrati.

Batrana din Pascani devorata de sobolani
Prof.univ.dr. Iulian Chifu a conferentiat la UPA pe tema crizei datoriilor statelor suverane

Mircea Geoana pare a se fi trezit din visul unui ipotetic „tur III” al alegerilor, pe care l-ar „castiga zdrobitor”. La timp pentru a trebui sa se apare de coltii multor lideri PSD care ii cer explicit capul. Prudent, Nichita transmite doar semnale de delimitare, fara sa-si asume clar o opinie pro sau contra Geoana. Nichita a facut un apel la calm si la „ratiune”. « Presa si colegii din partide asteapta sa curga sange in PSD, vor nume grele pe tava si decizii spectaculoase si vreau sa va spun ca poate asa va fi. Dar, as vrea la acest moment sa nu uitam ca ne-au votat cinci milioane de oameni care asteapta de la noi decizii demne de un partid mare, de un partid responsabil. Asteapta decizii pentru electorat si nu pentru grupuri, pentru nuclee din cadrul partidului. Sunt unul dintre cei care am spus ca e nevoie sa facem o evaluare dupa aceste alegeri, vom avea evaluari interne si vom decide. As vrea sa facem in PSD ceea ce asteapta votantii nostri si nu ceea ce asteapta dusmanii din interiorul sau exteriorul partidului”, a declarat Nichita. Presedintele PSD Iasi a transmis apoi semnalul: „Cu inima indoita, accept totusi schimbarea…”. „Poate ca va trebui sa schimbam unele lucruri la carma partidului. Dar nu are voie sa se-ntample acest lucru inainte de a intelege ce si cum trebuie facut. Nu va ascund ca poate si eu simt nevoia unei schimbari de anvergura, in stilul PSD. Dar asta nu inseamna ca astazi vin public sa-mi exprim optiunea intre Mircea Geoana si altcineva. Nu am sa fac acest lucru. Acum ne trebuie o alta viziune pentru urmatorii ani. O avem, ramane de vazut. Cand aceste lucruri vor fi lamurite, PSD va iesi din nou in teren », a mai spus Nichita.

„Eu mi-am facut treaba in partid, altii sunt de vina”

« Sunt jucator de echipa. Cand echipa pierde, sunt unii care au jucat bine, iar altii care au gresit. Toata lumea, in schimb, poarta povara acelui rezultat. Sigur, eu am un gust amar – am cistigat alegerile in Moldova, dar in tara le-am pierdut. Port si eu povara acestui rezultat. Fiecare din echipa lui Mircea Geoana va trebui sa spuna ce a facut. Nu se impune organizarea unui Congres extraordinar al partidului. Dar revenim la ideea de schimbare, „pentru viitor. In clipa de fata ma intereseaza o viziune pentru viitor », a transsat subiectul Nichita. T.B.

 

COMENTARII

DISQUS: