Nichita ne lasa iar fara caldura ?

Nichita ne lasa iar fara caldura ?

Imprumutul pentru CET a facut din nou cale intoarsa de la Bucuresti. Asta pentru ca, in locul unei pronuntari, reprezentantii de la Ministerul Finantelor au cerut ieri dupa-amiaza niste completari la dosar. Mai precis, au solicitat hotararile de Consiliu Local in original si scadentarul pentru imprumutul bancar.

Ovidiu Iancu, ales presedintele Senatului Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
Zece persoane injunghiate si batute au ajuns la spital intr-o ora

Situatia este critica – daca pana pe 23 decembrie nu se rezolva problema creditului, Unicom a anuntat ca va pune sechestru pe carbune. „Comisia de Avizare a Imprumuturilor a cerut lamuriri suplimentare in sensul Hotararii de Consiliu Local in original. Si de asemenea, de a trimite din nou scadentarul biletelor la ordin. Sunt niste hartii pe care le vom depune astazi in original la Bucuresti. Astfel incat, speram ca luni vom avea in sfarsit avizul pe care de doua saptamani incercam sa- l obtinem”, a anuntat Cosmin Coman, director de Strategii Primaria Iasi. Imprumutul de la CET a pornit cu stangul. In urma cu doua saptamani, Comisia de Avizare a Imprumuturilor Locale a dat prima amanare cerand doua hotarari de Consiliu Local pentru aprobarea creditului. Ieri, din nou… amanare. Asta in conditiile in care centrala trebuie sa achite integral aproape 30 de milioane de lei catre Unicom pana miercuri. Astfel, 58.000 de ieseni ar putea petrece sarbatorile la caldura lumanarilor. „Aveau nevoie sa facem calculul dobanzii in cash, tot felul de documentatii suplimentare pentru analiza. In prima faza nu primise documentatia pentru hotararile de Consiliu pe o valoare in dobanda, trebuiau sa calculeze si dobanda in felul ala, pana la urma s-a primit toata documentatia, urmand ca luni sa se intruneasca comisia pentru analiza toata documentatia”, a asigurat primarul Gheorghe Nichita.

In depozitele CET-ului sunt peste 32.000 de tone de huila energetica ce ar putea ajunge sub sechestrul asigurator al Unicom TopEnergy.

 

COMENTARII

DISQUS: