Nervos ca politistul i-a calcat frana la examenul pentru permis, a sarit sa-l bata

Un politist de la Serviciul Permise si Inmatriculari a fost cat pe ce sa fie batut in plina strada de un candidat manios, dupa ce primul i-a calcat fr

Vasile Astarastoae: „Orice majorare din sistemul sanitar va fi atribuita, mai intai, rezidentilor“
In 2010 iesenii s-au bucurat de un mediu curat

Un politist de la Serviciul Permise si Inmatriculari a fost cat pe ce sa fie batut in plina strada de un candidat manios, dupa ce primul i-a calcat frana si a oprit masina cu care dadeau examen. Faptul a avut loc miercuri la pranz. Culmea, atat elevul, cat si politistul au acelasi nume, fiind o coincidenta: candidatul la permis se numeste Vasile Stan, iar politistul, Valentin Stan.

Po­litistul s-a urcat in autoturismul condus de catre Vasile Stan si au inceput sa mearga prin municipiul Iasi. La un moment dat, politistul i-a spus elevului in varsta de 43 de ani sa conduca spre blocul Tarom (de pe strada Arcu), dinspre pa­sarela Octav Bancila. La intersectia cu strada Bacinschi, Vasile Stan nu a oferit prioritate unui autoturism care venea din sens invers. In acel moment, politistul Valentin Stan a calcat frana autoturismului si l-a oprit, moment in care candidatul aflat la volan a devenit violent. Acesta a inceput sa-l injure pe politistul aflat in dreapta, iar pana la bataie nu a fost decat un pas: soferul celeilalte masini, care coborase din autoturism pentru a asista la „spectacol“ l-a tinut pe Vasile Stan, ca sa nu il loveasca pe politist.

La fata locului au fost chemati si politistii de la Sectia 2 Gara, care au deschis un dosar penal pentru infrac­tiunea de ultraj. Seful Serviciului Permise si Inmatriculari Iasi a precizat ca examinatorul a actionat cu calm.

„Politistul are experienta de peste 12 ani, stie ce are de facut in asemenea situatii. Cand a observat ca elevul nu opreste pentru a oferi prioritate, a actionat cum trebuie, oprind autoturismul. Atunci politistul a fost amenintat“, a precizat Vasile Zacornea, seful Serviciului de Permise si Inmatriculari Iasi.

Potrivit unor surse apropiate cercetarilor, Vasile Stan ar fi avut probleme chiar si la scoala de conducere pe care a frecventat-o. De altfel, acesta ar fi fost dat afara de la doua scoli auto. Stan lucreaza in strainatate, insa domiciliaza in comuna Voinesti si se intoarce ocazional in Iasi pentru a da examenul pentru permisul de conducere. Acesta a reclamat la inceputul anului doi instructori auto. Pana la inchiderea editiei, nu am reusit sa-l contactam pentru un punct de vedere.

COMENTARII

DISQUS: 0