Musafiri de la Chisinau la Saptamana Educatiei Iesene

Invitati ai Saptamanii Educatiei Iesene sunt si colegii din cadrul Directiei Generale Educatie, Tineret si Sport din Chisinau, din Republica Moldova, 12 inspectori ai Sectiei Inspectie Scolara.

Cu foarfecele in ochi
Trenuri suplimentare de Sarbatoarea Sfintei Parascheva

In acest mod continua parteneriatul educational dintre cele doua institutii reprezentative ale invatamantului preuniversitar, ISJ Iasi si DGETS Chisinau, inceput la initiativa inspectorilor ieseni in martie 2010.

Inspectorii din Republica Moldova, coordonati de reprezentantul Sectiei Inspectie Scolara, prof. Tatiana Mistreanu, au participat ieri, 19 mai, la Conferinta internationala Abordari inovative in procesul de transformare al scolilor, s-au intalnit cu omologii lor de la ISJ Iasi – inspectorii de specialitate la disciplinele fizica, educatie tehnologica, matematica, istorie, geografie, limba romana si invatamant primar pentru a stabili noi prioritati de colaborare in cadrul ariilor curriculare pe care le reprezinta, au schimbat idei, s-a facut un transfer reciproc de experienta si de material didactic. Acestor activitati li s-au adaugat vizite ale unor unitati de invatamant precum Colegiul Tehnic „I. C. Stefanescu”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”, care sunt parteneri ai ISJ in realizarea acestui schimb transfrontalier de experienta in domeniul invatamantului preuniversitar. De asemenea, programul a cuprins si vizitarea unor obiective cultural – istorice ale Iasului si ale imprejurimilor – Gradina Botanica, Bojdeuca lui Ion Creanga, Muzeul „Mihai Eminescu”, Catedrala Mitropoliei si manastirea Hadambu, obiective pe care au dorit sa le viziteze colegii de la Chisinau. Saptamana Educatiei Iesene ofera astfel un amplu cadru de colaborare educativ-culturala pe multiple planuri, atat la nivel judetean, cat si la nivel international. A.S.

COMENTARII

DISQUS: