Module complementare adresate doctoranzilor

Timp de o saptamana, in perioada 6-10 iunie, in cadrul proiectului “Pregatirea doctoranzilor pentru evolutie si inserare profesionala prin facilitarea accesului la burse de studiu si prin oferirea de formari complementare recomandate de modelele de buna practica din spatiul European” se va desfasura la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi primul stagiu de formare din cadrul Modulelor complementare adresate doctoranzilor.

Raziile de „Sfanta Maria“ au adus zeci de amenzi
Iesenii pleaca in concediu in strainatate

Tematica modulelor complementare a fost stabilita dupa consultarea doctoranzilor, dar si a expertilor straini si romani implicati in pregatirea doctoranzilor pentru inserarea lor profesionala in conformitate cu bunele practici exersate la nivel european. Tematica primului modul, centrata pe Scrierea Academica („Redactarea textelor stiintifice” si „Comunicarea academica audientelor specializate si nespecializate”), va fi abordata in cadrul sesiunilor de formare in plen si in ateliere de lucru in care doctoranzii vor fi sprijiniti de expertii sa isi dezvolte competentele de a scrie un text academic dar si de a redacta comunicate pentru publicul ineteresat de rezultatul cercetarii lor stiintifice. Vor fi prezentate subiecte de mare interes precum: „Proiectul profesional si constructia unei retele de colaborari”, “Etica si elemente de deontologie cercetarii, Plagiat si citarea corecta", “Elemente de legislatie romaneasca referitoare la Proprietatea intelectuala si industriala“. Activitatile de formare vor fi desfasurate cu implicarea expertilor din institutiile partenere: Universitatea din Poitiers, Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Tehnica IFT Iasi. Momentele festive ale stagiului de formare: deschiderea oficiala (luni 6 iunie ora 11:00) si bilantul celor 5 zile de formare cu acordarea certificatelor de absolvire (vineri 10 iunie ora 15:00) se vor desfasura in Aula “Mihai Eminescu” a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Activitatile din cadrul celor 10 ateliere de lucru se vor desfasura in salile Scolilor doctorale din corpul R al Universitatii (fosta cladire ROMTELECOM).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”. A.S.

COMENTARII

DISQUS: