Modernizarea plajei de la Nicolina, un proiect lasat balta din cauza erorilor

Modernizarea plajei de la Nicolina, un proiect lasat balta din cauza erorilor

Reprezentantii Primariei l-au retras pentru ca avea „abateri grave“. „Nu este vorba de nicio abatere grava, este o formulare standard folosita in licitatii“, a explicat Cosmin Coman, seful Directiei Dezvoltare si Proiecte Europene.

« Investeste in oameni »
Petru Movila: Stimati colegi parlamentari USL, haideti la munca!

Greseala sau incompetenta? Licitatia pentru contractarea lucrarilor de modernizare a plajei Nicolina a fost anulata pe motiv de „abateri grave de la prevederile legislative“ care „afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului“. Licitatia trebuia sa aiba loc pe 27 mai, iar contractul european are o valoare de 15,6 milioane de lei, fara TVA.

Abaterile grave au fost constatate chiar de oficialii din Primarie. In anuntul de licitatie care a fost retras de pe sistemul electronic SEAP, se arata ca, „in urma primirii mai multor solicitari de clarificari, autoritatea contractanta a constatat ca exista numeroase neconcordante/deficiente in cadrul proiectului tehnic, care nu pot fi remediate fara ca acestea sa afecteze procedura de achizitie. Autoritatea contractanta se afla in imposibilitatea de a adopta masuri corective, fara ca acestea sa conduca la incalcarea principiilor privind achizitiile publice“.

Oficialii din Primarie sustin ca aceste „abateri grave“ care afecteaza procedura de atribuire este doar o formulare standard, folosita in licitatie. Acestia au explicat ca licitatia a fost anulata pentru ca erau prea multe cereri de clarificare din partea firmelor interesate de contract, iar raspunsurile din partea Primariei trebuie integrate in documentatie.

„Am decis completarea documentatiei cu raspunsurile la cererile de clarificare pe care le-am avut de la posibilii ofertanti. Probabil ca saptamana viitoare vom trimite documentatia completata la ANRMAP. Nu este vorba de nicio abatere grava, este o formulare standard folosita in licitatii“, a explicat Cosmin Coman, seful Directiei Dezvoltare si Proiecte Europene.

Practic, contractul Primariei a primit in mai putin de o saptamana 64 de intrebari de clarificare de la firmele interesate de contract. O prima cerere a facut trimitere la faptul ca fisierele postate de Primarie la licitatie nu puteau fi dezarhivate, iar firmele au cerut repostarea lor intr-o varianta de program folosit in mod uzual. O alta cerere cu 62 de intrebari a vizat diverse devize de lucrari, liste de utilaje, fise tehnice sau mai multe cerinte tehnice cuprinse in documentatie, asupra carora erau neclaritati. Primaria urmeaza sa modifice documentatia, luand in calcul si problemele ridicate de firme.

Proiectul european pentru modernizarea plajei Nicolina are o valoare totala de 20,3 milioane de lei. Principala investitie din cadrul proiectului va insemna o cladire noua de agrement si tratament, cu spatii pentru cabinete individuale, de tratament, cu sali de gimnastica, aerobic, altele de tip spa cu cazi cu hidromasaj sau cu tratamente cu impachetari de namol.

Astfel, constructia va avea la subsol trei bazine tehnice de cate 26 mp, iar la parter, birourile directorilor, vestiarele si dusurile, precum si doua sali multifunctionale pentru tratament si o piscina de 138 mp. Etajul I al cladirii va fi organizat cu trei sali de hidroterapie, o zona pentru impachetari namol, doua bai cu plante, doua saune, trei cabinete de masaj, doua spatii de wellness si beauty, precum si o sala cu sauna cu aburi si grota cu gheata in suprafata de 85 mp.

La etajul I va fi amenajata si o salina de 22,3 mp si o cabina cu infrarosii. Un alt obiectiv in cadrul proiectului este amenajarea plajei exterioare care va fi destinata in continuare nudistilor, precum si constructia a doua piscine exterioare. Investitia include si un nou gard de imprejmuire si o parcare pe 820 mp. Toate aceste lucrari vor dura 18 luni de la semnarea contractului.

COMENTARII

DISQUS: