Mister antic dezbatut la Iasi: Este Cultura Cucuteni similara cu Cultura Yanshao din China?

O importanta delegatie de arheologi chinezi vor face o ampla prezentare pe aceasta tema, la Palatul Culturii. Dupa unii specialisti, intre cele doua c

Cand se plateste TVA: la emiterea sau la incasarea facturii?
Senzorii de fum ai spitalelor au ajuns la Iasi cand unitatile sanitare pun laatul pe usa

O importanta delegatie de arheologi chinezi vor face o ampla prezentare pe aceasta tema, la Palatul Culturii. Dupa unii specialisti, intre cele doua culturi vechi ar fi o asemanare uluitoare si inexplicabila.

O delegatie de specialisti in arheologie din China va sustine astazi o conferinta cu privire la teme stiintifice legate de studiul culturii romanesti si chineze.

Evenimentul va avea loc in Sala „Stefan Procopiu“ de la parterul Palatului Culturii, conferinta urmand sa se desfasoare de la ora 12. Vizita delegatiei chineze se va desfasura pana pe data de 27 iulie, in acest context, specialistii romani si cei din China urmand sa discute despre Cultura Cucuteni si Cultura Yanshao si despre similaritatile dintre cele doua.

Specialistii din Republica Populara Chineza vor fi primiti de catre reprezentanti ai Complexului Muzeal National „Moldova“ in contextul acordului de cooperare si schimburi culturale incheiat cu Muzeul Culturii Yangshao si Institutul de Arheologie din cadrul Academiei de Stiinte Sociale a Chinei, Beijing Shaanxi, care vor vizita Palatul Culturii si alte muzee de profil.

Delegatia chineza este formata din prof. LI Xinwei, prof. Shi Jinsong, dr. Wang Peng de la Institutul de Arheologie din cadrul Academiei de Stiinte Sociale a Chinei, Beijing, prof. Wang Hui, director al Institutului de Arheologie si Relicve Culturale din Provincia Gansu, prof. Gu Wanfa, director al Institutului de Arheologie din orasul Zhengzhou, si vice prof. Xin Yingjun din cadrul aceleiasi institutii, Prof. Wang Weilin, vice-curator al Muzeului de Istorie din Shaanxi, dr. Ren Wei din Administratia Relicvelor Culturale din Zhengzhou si dr. Wen Chenghao de la University of California din Los Angeles.

Programul zilelor de 24 si 25 iulie include vizite in muzeele din zona Moldovei care detin patrimoniu apartinand civilizatiei Cucuteni, precum si pe cateva santiere arheologice deschise in acest moment. Pe 26 iulie, delegatia va vizita comuna Cucuteni, urmand sa aiba loc intalniri atat cu artisti locali, dar si cu reprezentanti ai autoritatii locale din Cucuteni.

COMENTARII

DISQUS: 0