Ministrul Sanatatii discuta la Iasi cu reprezentantii Bancii Europene de Investitii proiectul Spitalului Regional de Urgenta

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, se va afla, vineri, alaturi de secretarul de stat Cristian Grasu, la Iasi, unde, impreuna cu reprezentanti ai Banc

Mama lui Gigi Becali, adusa la Spitalul de Urgente Iasi
36 de militari s-au intors acasa din Afganistan

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, se va afla, vineri, alaturi de secretarul de stat Cristian Grasu, la Iasi, unde, impreuna cu reprezentanti ai Bancii Europene de Investitii si ai autoritatilor locale va discuta despre constructia Spitalului Regional de Urgenta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Iasi, Sebastian Buraga, la intalnire vor participa primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, Simon Barnes, director Advisory Services la Banca Europeana de Investitii (BEI) si Martin Schriever, Senior Advisor la European Investment Advisory Hub in cadrul BEI.

„Designul spitalului si alte componente ale proiectului vor fi prezentate de Raymond Bertrand si George Boulton, experti in echipa de consultanti. Simon Barnes, director Advisory Services la BEI va detalia configurarea institutionala si de reglementare pentru implementarea proiectului, iar secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Grasu, va prezenta Unitatea de Implementare a Proiectului. Dupa prezentarea Studiului de Fezabilitate al proiectului Spitalului Regional de Urgenta, reprezentantii Consiliului Judetean si ai companiilor de utilitati vor prezenta solutii pentru realizarea cailor de acces si racordarea obiectului la retelele de utilitati, iar Cristian Sandru, expert in echipa de consultanti, va vorbi despre procedura de evaluare a impactului asupra mediului. Ulterior, Martin Schriever, Senior Advisor la European Investment Advisory Hub in cadrul BEI, va prezenta conceptele de finantare si programul de implementare a proiectului”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.

Municipalitatea ieseana a inceput demersurile pentru acest proiect la sfarsitul anului 2016, iar prin intermediul unei hotarari a Consiliului local a fost aprobata transmiterea unui teren, in suprafata de 120.000 de metri patrati, amplasat in zona Moara de Vant, din domeniul public al Primariei Iasi in domeniul public al statului.

In toamna lui 2017, printr-o Hotarare de Guvern a fost aprobata inscrierea in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si darea in administrarea Ministerului Sanatatii a terenului respectiv. La aproximativ o luna a fost emisa cartea funciara, act prin care s-a inscris dreptul de proprietate asupra imobilului si s-a intabulat dreptul de administrare in favoarea Ministerului Sanatatii.

Municipalitatea ieseana a realizat studiile necesare obtinerii avizelor.

In cadrul unei sedinte extraordinare organizate pe 21 martie 2018, Consiliul Local Iasi a adoptat in unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgenta. Pana acum, proiectul Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi este cel mai avansat dintre cele trei incluse in programul national, celelalte doua fiind cele de la Craiova si Cluj – Napoca.

COMENTARII

DISQUS: 0