Mihail Vlasov, in „vizita” la DNA. Acuzat deja de trafic de influenta, ieseanul ar putea fi audiat intr-un alt dosar

Mihail Vlasov, in „vizita” la DNA. Acuzat deja de trafic de influenta, ieseanul ar putea fi audiat intr-un alt dosar

Fostul sef al Camerei de Comert, supranumit „Imparatul”, este audiat luni de procurorii DNA. Acesta este acuzat de trafic de influenta. Nu este exclus ca acesta sa fie audiat intr-un dosar, altul decat cel in care este inculpat.

Vatmanul tramvaiului ucigas poate pleca din Iasi
Fara salarii la Spitalul „Sf. Spiridon“

„Imparatul” Mihail Vlasov, un impatimit al jocurilor de noroc, a fost arestat preventiv si ulterior plasat in arest la domiciuliu in urma unui flagrant.

Instanta suprema a decis ca presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, sa fie judecat in stare de arest la domiciliu, relateaza Agerpres. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o contestatie a lui Mihail Vlasov si a inlocuit masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Pe 9 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie si avocat in Baroul Iasi, pentru trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, la data de 13 martie 2014, Vlasov, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert, a pretins de la un martor denuntator 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

In schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denuntatorului ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International investiti cu solutionarea unui dosar in care denuntatorul are calitatea de parat-reclamant si ca ii va determina pe acestia sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, informeaza un comunicat DNA.

Tot la DNA este instrumentat si un dosar in care Mihail Vlasov ar putea avea legatura, cel in care este anchetat si ginerele sau, fostul ministru Cristian David.

COMENTARII

DISQUS: