Medicii implicati in scandalul de la UMF, suspendati. Studentii risca exmatricularea

Medicii implicati in scandalul de la UMF, suspendati. Studentii risca exmatricularea

Rectorul UMF, Vasile Astarastoae, a declarat ca medicii implicati in scandalul mitei de la UMF au fost suspendati din functie. Ei vor ajunge in fata Comisiei de Etica. Pe de alta parte, studentii care au dat spaga vor fi si ei cercetati de aceeasi comisie si risca sa fie exmatriculati.

Iata in ce zone din Iasi se schimba conductele de apa din azbociment
Scrisoare deschisa a viceprimarului PD-L Gabriel Grigore

Medicii Carmen Dorobat, Gheorghe Dorobat si Dumitru Paduraru, toti profesori universitari, au fost arestati pentru 30 de zile, fiind acuzati de coruptie. Retinuti inca de vineri noaptea, Carmen Dorobat si Dumitru Paduraru si-au petrecut noaptea de vineri spre sambata in arestul Politiei din Iasi. Sambata la pranz, celor doi avea sa li se alature si doctorul Gheorghe Dorobat, seful Sectiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie, cel care, cu o seara inainte, fusese lasat sa plece acasa de procurorul DNA Andreea Oana Nica.

In ceea ce o priveste pe Carmen Dorobat, cel mai notoriu nume dintre cei trei, procurorii au dus-o la instanta sub acuzatia de complicitate la luare de mita de la studenti. Vineri seara, sefa de la Spitalul de Boli Infectioase fusese invinuita pentru trafic de influenta. Ea era ajutata de sotul sau, Gheorghe Dorobat. Spre deosebire de scei doi soti, doctorul Paduraru a fost pus sub invinuire si pentru infractiunile de tentativa la viol si santaj.

Se asteapta de acum concluziile si deciziile Comisiei de Etica, atat in privinta studentilor, cat si in privinta medicilor.

COMENTARII

DISQUS: